Du är inte inloggad.

Artikel

Vad hände när man tar kreatin?

När man besöker vilken hälsokost som helst i Sverige kommer man snabbt att märka att olika typer av kosttillskott för träning utgör en stor del av butikens produkter. Det absolut vanligaste tillskottet som används i Sverige är utan tvekan protein, tätt följt av olika typer av gainers. Men sedan är det kreatin som följer på det. Kreatin är ett ämne som finns naturligt i kroppen där det lagras i musklerna och framförallt sådana som vill effektivisera sin träning använder sig av detta tillskott. Här kommer några av effekterna av kreatin.

  1. Ökad styrka

Redan en vecka efter att man tar kreatin så kommer det att stå klart att man har ökat i styrka. Om du tidigare bara har kunnat ta 40 kilo i bänkpress så kommer du snabbt att märka att några kilo till inte är några problem.

  1. Ökad explosivitet

Med ökad explosivitet menas att det blir enklare att aktivera musklerna och att de reagerar snabbare än tidigare. Man kan på så sätt effektivisera sin träning och få ut mer av den. Du kan reagera snabbare och känslan av att träna blir också bättre.

  1. Ökad muskeltillväxt

När du använder dig av kreatin så kommer du också att öka betydligt snabbare i muskelmassa, inte minst eftersom du kan träna hårdare och mer effektivt. Men det är naturligtvis också viktigt att du ser till att äta tillräckligt med proteiner, för utan proteiner så kommer du aldrig att kunna uppnå någon muskeltillväxt.

Detta var de viktigtaste fördelarna med att äta kreatin. Utöver det så kommer du också att gå upp i vikt, som en konsekvens av att din kropp lagrar mer vatten, men denna effekt kommer att försvinna så fort du slutar ta kreatin.

Lycka till med din träning!

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

7 sätt att ta hand om din hy i vinter
Motions lopp MTB 2020
Atkins Community – en bra hjälp när du vill gå ner i vikt
Hur ökar du lusten att träna ensam hemma?
Passar löshår alla?