Du är inte inloggad.

Artikel

Vad kan vi förvänta oss för väder under World Series

När World Series drar igång ikväll på Minute Maid Park, börjar Houston Astros och Philadelphia Phillies jakten på Commissioner's Trophy . Även om mästerskapsserien alltid spelas på hösten och vi förväntar oss måttligt väder, kan vädret variera mycket den här tiden på året och spela en roll i spelen. De geografiska platserna för varje team kan verkligen ha inverkan på det potentiella vädret och även om den kortsiktiga väderprognosen ser mild ut just nu i Houston och Philadelphia, är vädret alltid ett övervägande, både för allmän säkerhet och operationsstrategier.
 
Om man tittar på weather för kvällens match finns det ett stort hot om utbredda kraftiga regn och stormar, kanske till och med några starkare stormar under dagen, vilket minskar chanserna under hela kvällen. Det förväntas torka ut för match två, men vi kommer att se kylande temperaturer under 64 grader Fahrenheit. När serien beger sig till Philadelphia förväntas isolerade till spridda regnskurar vara möjliga under eftermiddagen och under kvällen och natten. Svagt regn förväntas mestadels, men vissa fickor med kortvarigt måttligt regn är ibland möjligt.
 
Den aktuella prognosen för nästa vecka är måttlig, vilket är bra, eftersom vädret kan vara en viktig faktor i dessa World Series-spel. Vem kan glömma det ökända spelet Snow Globe i World Series 1997 mellan Cleveland och Florida Marlins? Medan alla spel i Cleveland var kalla under den serien, var spel fyra brutalt med temperaturer som sjönk till 38 grader och en vindkyla på bara 18 grader. Tung snö föll före matchen och det var fortfarande lätta skurar när matchen började. Tjugo år senare såg vi det hetaste spelet någonsin i World Series-historien, där spel ett av Dodgers, Astros-serien nådde en speltemperatur på 103 grader.
 
Väderinsikter är uppenbarligen avgörande för att identifiera regn och annat hårt väder som hotar allmänhetens säkerhet vid stadionevenemang, men dessa insikter kan hjälpa till att informera många andra relaterade affärsbeslut. Naturligtvis ikväll kommer väderinsikterna att informera om beslutet om att öppna eller stänga det infällbara taket på Minute Maid-fältet. I morgon kväll kommer samma takdiskussioner att äga rum men kommer att fokusera på temperaturen. I Philadelphia, där det finns en friluftsarena, kommer väderinsikter att informera beslut om huruvida matcherna ska startas i tid, skjutas upp eller till och med eventuellt flytta speltider.
 
Utöver speloperationer kan vädret också påverka många andra saker vid en basebollmatch. Vädervariabler som temperatur, vind och luftfuktighet är alltid en faktor. Med rätt vädersystem kan det finnas dussintals olika anställda som får tillgång till väderinformation i realtid i en organisation. Dessa anställda kan inkludera frontoffice-chefer som GM:s, bollplansoperationsledare, cateringlags markvakter, domarepersonal och groundskeepers. Atletprestationer och lag- och arenaoperationer är till exempel några aspekter av spelet som drar nytta av att använda väderinsikter för att fatta beslut.
 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

nyttsmart
Frihängande, skåpsmonterad eller väggmonterad köksfläkt? Allt du behöver veta
4 tips på hur du skapar en framgångsrik blogg + EXTRATIPS
Få ut mer av dina resor till Västindien – boka in en minnesvärd kryssning
Bo på konferenshotell på Västkusten?