Du är inte inloggad.

Artikel

Vad ska vi ha för bord i köket?

Ett köksbord kan anses vara en självklarhet även i ett mindre kök. Om du är på jakt efter ett nytt bord till köket så kan det vara klokt att fundera lite på alternativ. Ett runt matbord med iläggsskiva är ju ett bra val när bordet ska kunna växa. Ett väggfast bord är smart i det lilla köket.

För att hitta rätt bör du tänka på hur du ska använda bordet men också vad du tycker är fint. Här är några punkter som kan hjälpa dig till rätt bord för ditt kök.

Hur mycket plats finns det för bordet?

Kökets utformning påverkar vår hälsa så det gäller att planera på rätt sätt. Om du har ett större kök kanske du kan ha både köksö och matbord. Om det är mindre så måste du betänka hur mycket plats du behöver omkring bordet.

Om det blir för trångt kan det ju ge en klaustrofobisk känsla och då trivs folk inte alls runt bordet i ditt kök. Om det blir för luftigt kan det också kännas konstigt. Då får du kanske inreda med en matta och andra detaljer så att det inte kommer att eka omkring bordet.

När det inte finns mycket plats kan du välja ett bord som du fäster i väggen. Det fälls upp när du och en till ska sitta och äta och har inga ben att stöta benen i. Fällbord kan också vara bra alternativ för kök med lite plats.

Det stora bordet som du gör allt på

Om det går att få in ett större bord så kan det vara ett bra val även om ni inte alltid fyller ut platserna runt det. Det går ju att använda bord med iläggsskiva så att storleken passar för varje måltid. Men det kan också vara skönt med extra utrymme då du använder samma bord för måltider som för läxläsning och hushållsbudgetplanering.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Miljövänlig hemstädning
Badrumsrenovering Segeltorp
Min LED lampa låter illa, vad är fel?
Det kan bli en massa träning i trädgården
Det mest sublima studentrummet - Uppsala