Du är inte inloggad.

Artikel

Var effektivt under 2017 – Här följer några punkter

1. Gör en egen lista

 

Om du verkligen vill bli mer produktiv, gör en lista över de saker som du vill uppnå. Planera i förväg och gör dig redo. Många människor väljer att inte tänka framåt om de saker de vill uppnå på grund av rädsla för att misslyckas, men när du faktiskt skriver ner dina mål och skapar en checklista när du gör planer, blir du av med det du har "tänkt göra" som legat i bakhuvudet.

 

2. Veta när du ska säga "Nej"

 

Som tidigare nämnts, så tänker de flesta människor på produktiviteten som att kunna göra 100 uppgifter på en timme, vilket är helt fel. Vi vet redan att sann produktivitet innebär att slutföra en bra mängd arbete med rätt kvalitet, så att veta när du har tillräckligt med arbete att göra är en viktig bidragande orsak till produktivitet.

 

När en person hela tiden säger "ja" till allt, är chansen att personen kommer att göra allt för att försöka få så många saker gjorda på en gång. Dessutom kan den personen också acceptera uppgifter som ligger utanför hans/hennes kompetens. Detta kommer att äventyra kvaliteten i arbetet, och kan möjligen leda till slöseri med tid.

 

Så länge du vet dina gränser, kommer du att vara produktiv. Gå inte över gränsen, se till att du vet när och vad som är tillräckligt, och lär dig att berätta för andra och dig själv att säga "Nej".

 

3. Besök Bekko.se

Ska ditt år 2017 vara produktivt så råder vi dig om att besöka bekko.se som är hemsida som säljer allt möjligt inom heminredning och kontorsmöbler. Detta kan leda till att din produktivitet ökar om du har möbler och andra hemartiklar som är anpassade efter bästa möjliga komfort.

 

4. Undvik multi-tasking

 

I motsats till den berömda rådde konsten att multitaska, bör man inte göra alltför många olika saker samtidigt. Ryan O'Connor utvecklade ett massivt framgångsrikt varumärke i en stam Klädesplagg efter att ge viktiga prioriteringar "odelade uppmärksamhet innan vi går vidare till andra uppgifter." Psykologer hävdar att multi-tasking för ökad produktivitet är en myt som inte gör dig något gott. Det orsakar bara hjärnan att koppla in och ur, om och om igen, när du skiftar mellan olika arbetsuppgifter, naturligtvis, är detta inte vad vi vill om vi strävar efter att vara produktiva.

 

In- och urkoppling mellan uppgifter kommer att ta upp en hel del tid, och kommer att äventyra kvaliteten på ditt arbete som hjärnan anpassar sig till den nya uppgiften och åter justerar tillbaka till det gamla.

 

5. Utveckla vanor du kan associera med bra prestering

 

Det kanske låter fånigt, men det fungerar. Begreppet "Mind Over Matter" är faktiskt effektivt när det gäller produktivitet. När ditt sinne ansluter vanor som praktiseras samtidigt med uppgifter som ger positiva eller goda resultat, kommer det att göra det enklare för dig att utföra och uppnå de resultat du önskar.

 

Ett exempel på en ritual kan vara att äta choklad medan du skriver texter. Om detta kontinuerligt gjorts framgångsrikt, är det möjligt att "äta choklad" då kommer att vara vad som krävs för din hjärna att aktivera läge för uppsatsskrivande. Med det, är produktiviteten runt hörnet.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Brava Solskydd för kompletta lösningar
Badrumsrenovering Åkersberga
Flytthjälp
Så putsar du dina fönster!
Flyttstädning