Du är inte inloggad.

Artikel

Var man kan köpa mandelmjöl

 

Mandelmjöl är ett nyttigt mjöl som är gjort på mandlar istället för vete eller råg. Den stora fördelen med mandelmjöl är att det innehåller mycket protein och fett, men väldigt få kolhydrater. Dessa egenskaper gör att mjölet lämpar sig väl att använda i LCHF-kost för att göra bröd och andra bakverk. Mandelmjölet är likt vetemjöl på de flesta sätt, förutom att det smakar en aning mer nötaktigt.
 
I många delar av Sverige är det dock lite svårt att få tag i mandelmjöl eftersom det oftast inte säljs i vanliga matbutiker. Vissa matbutiker, som Ica Maxi och Lidl, kan då och då ha mandelmjöl i butiken eftersom de ibland köper in tillfälliga partier med mjölet. Störst chans att kunna köpa mandelmjöl i en fysisk butik har man däremot om man besöker en hälsokostbutik som gärna har ett stort utbud av LCHF-produkter. Hittar man inte mandelmjöl i en lokal butik går det alltid att beställa på nätet från specialiserade nätbutiker.
 
Att göra sitt eget mandelmjöl
 
Att mala mandelmjöl själv är ett smart sätt att spara pengar och slippa leta efter prisvärda butiker på. För att göra sitt eget mandelmjöl behöver man en kastrull, en valfri mängd sötmandel och en mandelkvarn. En sådan kvarn kan vara lite klurig att få tag i, men de brukar gå att köpa på de flesta större loppmarknader för en liten penning.
 
För att göra mandelmjölet börjar man med att koka upp vatten i kastrullen. När vattnet väl har börjat koka häller man i sötmandeln och låter den ligga kvar i det kokande vattnet i ett par minuter. Sedan tar man upp mandlarna och pressar bort skalet på dem. Därefter låter man mandlarna torka i en handduk innan de sedan mals i mandelkvarnen. Vill man få mandelmjölet ännu finare kan man pressa det genom en fin sil som ett sista steg.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Att gå ner i vikt är ingen sak
Få ett vitt skinande leende på din lunchrast!
Njut av en solig semester solbränna hud solbränna lära dig första hjälpen
Hallonketon och dess hälsofördelar
Recept på kolhydratsnål frukostmuffins