Du är inte inloggad.

Artikel

Varför utbilda sig till diplomerad affärscoach?

Coachande ledarskap är framtidens ledarskap – det kan man höra och läsa allt oftare – så det måste ligga någonting i det. Om man frågar ett antal ledare och chefer om viktiga egenskaper hos en chef så blir svaret allt oftare – coaching.

Två av de egenskaper som står överst på önskelistan  hos många företag är coachande och kommunikativa ledare. Ni minns kanske Lottie Knutsson – kommunikationsansvarig på Fritidsresor – i samband med Tsunamikatastrofen. När den inträffade hade hon inte ens hört tals om ordet tsunami liksom många av oss andra. Hon blev känd för hela Sverige och ett begrepp för hur man skall kommunicera – hon var i princip den som kommunicerade denna ofantliga händelse på det mest tydliga och ansvarfulla sättet, mer och bättre tom än de myndigheter som egentligen hade ansvaret att göra det – trots att hon visste lika lite som de flesta andra – vad som egentligen hänt därnere.

Men hon förstod vikten av att kommunicera och att kommunicera rätt.

Vad hon bl.a. gjorde var – att hon visade handlingskraft och empati, hon informerade och var tydlig och blev den självklara ledaren under katastrofens första dygn. Hon försökte skapa samarbete med svenska myndigheter och andra arrangörer för att hjälpa människorna som drabbats.

Det här är ett mycket bra exempel på hur viktigt det är med kommunikativa ledare dvs. att en ledare som är bra på att kommunicera har goda chanser att bli en bra ledare. Den andra viktiga egenskapen är förmågan att coacha sina medarbetare, s.k. coachande ledarskap - att se sina medarbetares potential och hjälpa dem att utveckla sig vidare.

Man kan gå en utbildning till diplomerad affärscoach.  En affärscoach arbetar med både ledare som medarbetare , team och individer.

Coaching i Näringslivet är ett utbildningsföretag som specialiserat sig på coachutbildning och att utbilda affärscoacher – chefscoaching.

Utbildningen varvas med  korta teoripass med övningar, diskussioner, litteraturstudier och mycket träning. Efter utbildning och godkänt slutprov blir man diplomerad affärscoach.

Sammanfattningsvis kan man säga att coaching  handlar  om  att  utmana  gamla  tankar  och  föreställningar,  att  våga  tänka nytt,  att  sätta  mål  och  se till  att  koppla  målen  till handling.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

I Vilken Ålder Lär Man Bäst?
Plugga körkortsteori online
College i USA
Säkra lyft för din hälsas skull
Individuellt anpassad telemarketing