Du är inte inloggad.

Artikel

Vem tjänar mest i världen?

Det är svårt att nämna en person som tjänar mest i världen. Du kanske kan utse en person ett år men sedan kan detta förändras. Folk förlorar sina förmögenheter och andra blir snabbt rika. Den som vill tjäna pengar snabbt bör inte fundera så mycket på vilka som är rikast men kanske mer på hur de blev det.

Saker som kan påverka hur rik man blir är ju vad man föds med, var i världen man bor, den utbildning som blir möjlig samt hur det sedan går på jobbmarknaden. Men som regel kan vi se att de som är rikast knappast är personer som är anställda. Du bör vara entreprenör om du vill bli rikast i världen!

Vilka var rikast i världen 2022?

Nu finns det ju listor som talar om vilka som tjänar mest i världen och en källa som många tycker är godtagbar är tidningen Forbes. År 2022 så listade Forbes personerna som hade största förmögenheterna det året.

Listan var enligt följande:

  1. Elon Musk, 219 miljarder dollar
  2. Jeff Besoz, 171 miljarder dollar
  3. Bernard Arnault, 158 miljarder dollar
  4. Bill Gates, 129 miljarder dollar
  5. Warren Buffett, 118 miljarder dollar

Listan fortsätter sedan med flera kända namn som du antagligen känner igen. I Sverige är det Stefan Persson ägare av H&M som är rikast. Efter honom kommer Hans Rausing arvinge till TetraPak.

De rikaste i världen kommer inte sällan från familjer som också har lett ligan men det är inte omöjligt att kvala in på listan trots att du kommer från en familj med en bakgrund som drängar och pigor. Detta händer med jämna mellanrum så dröm vidare och gör vad du kan!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Låna pengar för julen
Fakturahantering för företag och verksamheter
Hur lätt och smidigt det är att sms-låna
Förbättra chanserna att få ett båtlån
Kom igång med ett starta eget-bidrag