Du är inte inloggad.

Artikel

Vinterjackor för damer

I en stor del av världen bär människor jackor under större delen av året. För kvinnor är detta ofta en val baserat på modet, men givetvis även för att hålla värmen. Det finns vissa modeller av moderna och komfortabla jackor för damer som speciellt erbjuder en mångsidighet. Dessa är exempelvis den skotskrutiga plaid-jackan, skepparkavajen och skinnjackan.

Plaid brukade kallas Tartan och har sitt ursprung i Skottland innan 1700-talet. Nu finns otaliga former av liknade modeller, gjorda av nästan vilket material som helst. Du kan hitta en rutig damjacka som är figursydd och ombonad som en kavaj, eller en som är tjock och tålig, nog för att klara den kalla vintern. Vissa sträcker sig ända ner till knäna för bättre skydd från väder och vind. De tyngre kan vara fordrade med päls i luvan för värme men också som en elegant touch till helheten. Ibland sys plädmaterialet in i infordringen istället för på utsidan. Det finns otaliga modeller av denna jacka, med varierande färger och tjocklekar.

En annan modetrend bland kvinnors jackor är skepparkavajen. Ursprungligen bars den av medlemmar i den amerikanska och europeiska flottan och var då oftast marinblå. De utmärkande egenskaperna på denna rock är breda slag, stora knappar och dubbelknäppt front. Denna stil är i sig elegant och mångsidig. Skepparkavajen finns i både långa och korta varianter, beroende på säsong och dess syfte. Den finns inte längre bara i marinblått, utan även i många andra färger. Även om de brukade vara tillverkade i ull, finns de nu i alla möjliga material, inklusive kashmirblandningar, men lyckas ändå samtidigt behålla sin ursprungliga utformning.

Skinnjackor är ett mycket populärt val på grund av den enorma mängd olika stilar som finns. Samtidigt är den en ikon för mycket av den amerikanska popkulturen. Vissa jackor i skinn är tillverkade att se råa och tuffa ut, medan andra är mer åt det eleganta hållet. Ytterligare varianter är översållade med metalldetaljer medan vissa är utformade speciellt för att skydda den som sitter på en motorcykel. Det finns en stil för varje personlighet, även för vegetarianer, då det finns skinnimitationer med samma fördelar som den äkta.

 

 

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Rosor
Den nya kollektionen flörtar med rockig stil!
Hitta rätt kattmat på internet
Köpa eller inte köpa klocka online
Shoppa barnkläder på nätet