Du är inte inloggad.

Artikel

Vinylskivor

Reklaminslag för retroprodukter.se

Intresset för gammal hifi-teknik är mycket stort och försäljningen av begagnade skivspelare, bandspelare, CD/DVD-spelare, högtalare, tuners, equalizers m m ökar stadigt.

När det gäller skivspelare är det många som föredrar att spela upp vinylskivor istället för att lyssna på musik digitalt. De riktiga nördarna menar att ljudet från vinylskivor är så mycket bättre än det ljud som dagens teknik erbjuder. Det finns en del som tycker att det där karakteristiska raspljudet som ibland kan höras vid uppspelning av gamla vinylskivor är som ljuv musik i sig själv. Det blir helt enkelt en annan upplevelse, där musiken och tekniken känns mer äkta.

De allra flesta laddar ner eller streamar sin favoritmusik från de väletablerade musikplattformarna som finns på marknaden. Fördelarna är många. Du har tillgång till all världens musik bara genom några få knapptryckningar på din mobiltelefon eller din surfplatta. Men, för den retrointresserade brukar ändå vinylskivor som spelas på en skivspelare med tonarm vara det vinnande konceptet.

En detalj som också bör nämnas i sammanhanget är att vinylskivor är paketerade i trevliga fodral, försedda med fina bilder. För samlaren av gamla LP- och EP-skivor har dessa fodral ett värde i sig. De framkallar nostalgikänslor och väcker gamla minnen till liv. Bilder på de gamla idolerna är alltid roliga att titta på. En hylla som dignar av gamla vinylskivor med fina omslag blir också ett fint inslag i heminredningen.

Tillhör du dem som föredrar vinylskivor? Det finns specialbutiker som säljer begagnade vinylskivor, både på nätet och ute på stan.  Auktionssajter och sajter inom begagnatmarknaden är också intressanta att spana in. Om du vill sälja dina egna gamla vinylskivor finns det en marknad för dem, så det är värt att prova om du så önskar.

Intresset för vinylskivor är så stort att musikbranschen har insett att det lönar sig att producera och sälja nytillverkade vinylskivor. På den här sidan finns tips om en butik som erbjuder ett riktigt brett utbud av nytillverkade vinylskivor.

 

 

 

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Dukning inför Halloweenfesten
Fördel att använda kameraryggsäck
Swix - Vintersport
Klockor
Senaste design och moderiktiga klader for kvinnor som gor dem ser smalare