Du är inte inloggad.

Artikel

Visst vill du synas på nätet?

Vi vill alla synas på nätet, på ett eller annat sätt. Om man t ex har en blogg så vill man nå flera nya läsare. Om man har en webbshopp så är nya kunder ett önskemål man har som webbshoppsägare. Alla möjliga anledningar finns för varför man vill synas på nätet. Hur går man till väga då? Jo, det finns många sätt man kan nå nya läsare på nätet idag! Nedan listar vi 3 punkter.

  1. Det första man bör se över är hemsidan själv. Hur ser den ut? Ser den bra ut? Är den användarvänlig? Kommer användare komma till avslut på sidan eller är risken stor att de hoppar ur och provar med en annan sida? Detta är det viktigaste, för utan en bra sida spelar det ingen roll hur mycket man syns, användarna kommer inte använda sidan och det kommer tära på synligheten i helhet, en sida som många använder kommer med större sannolikhet att delas bland användare och på så sätt öka exponeringen gentemot en sida som inte fungerar alls. Detta är den absolut viktigaste punkten att se över först och främst. Därefter kommer de två lite mer tekniska delarna.
  2. Sökmotoroptimering! Detta omfattar inte bara hur sidan ser ut och är uppbyggd, utan du vill även finnas lite här och där på nätet. Sökmotorerna gillar detta och det medför en bättre synlighet på nätet i helhet. Ett sätt att förstå denna effekt är att se det på detta sätt - om en sida inte är bra så delas den inte med andra på nätet - är den bra så kommer den att delas ofta, vilket kommer att medföra massa länkar och profiler på nätet och en stor "online presens". Försök att emulera detta. Skapa en Facebook sida. Var aktiv på sociala medier. Dubbelkolla så att din sida finns i olika "länkkataloger". När detta är gjort så kommer du att se din trafik öka sakta men säkert.
  3. Den tredje och sista punkten är att vara aktiv på sociala medier. Denna punkten rördes det vid i föregående punkt, men den är värd att ta med igen. Var aktiv på sociala medier! Det är här du når riktiga människor direkt. Om dina kunder finns på sociala medier så kan de ställa frågor till dig. Detta ökar ditt bibehållande. Var aktiv på sociala medier. Man kan inte säga det tillräckligt.

Följ dessa 3 punkter så kommer du att se en ökad trafik - det är nästan garanterat!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Publicera rätt på nätet
Öka trafiken till din webbplats
10 Tips för att öka din webbsidas försäljning
Instagram har gått om Twitter
Framgångsrika marknadsundersökningar i Stockholm