Du är inte inloggad.

Artikel

Yh utbildningar i Stockholm och övriga landet

Yrkeshögskoleutbildningar, förkortat yh utbildningar, är en relativt ny form av utbildning som uppkommit efter att regeringen velat får ut folk i arbetslivet i snabbare takt än tidigare. Poängen med dessa utbildningar är att skräddarsy kompetens som motsvarar behovet av arbetskraft som företag har. Till skillnad från universitetsutbildningar är yh utbildningar direkt anpassade för näringslivets behov och är utformade för att snabbt sätta folk i arbete. Detta kan hjälpa företagen som får personal som fyller ett visst kompetenshål, samtidigt som man hoppas minska den höga arbetslösheten.

 

Yh utbildningar Stockholm med omnejd

Det finns flera yh utbildningar i Stockholm som ämnar ge särskild och praktisk kompetens åt studenterna för att de lättare ska få arbete. Arbetslivet har avgörande inflytande när det gäller utformningen av dessa utbildningar och praktik på potentiella arbetsplatser kommer vara en betydande del av utbildningen. I Stockholm erbjuder bland annat Jensen och Medborgarskolan yh utbildningar inom en rad olika branscher.

 

Utbildningarnas längd samt möjligheten att få jobb

De flesta yh utbildningar i Stockholm och övriga landet är kortare än 3 år och ibland endast 1 år långa. Eftersom arbetsmarknadens behov avgör vilken typ av utbildningar som finns tillgängliga är både företagen och studenterna måna om att snabbt komma i arbete. Möjligheterna till jobb direkt efter avslutade studier är oftast mycket goda. Undersökningar har visat att ca 9 av 10 studenter har jobb eller driver eget företag inom 1-1,5 år efter att utbildningen avslutats.

 

Andras erfarenheter av yh utbildningar

För den som är osäker på om denna typ av utbildning är något att satsa på, finns det möjlighet att ta kontakt med tidigare studenter samt höra sig för om chanserna till jobb hos de som ger själva utbildningen. För att ansöka kontaktar man respektive utbildningsanordnare.

Läs vidare på http://www.hermods.se/ om Yh utbildningar i Stockholm.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Distansutbildning vs campusutbildning
Träna upp din hjärna
Ta körkort i Stockholm
Tarottolkning online – spå dig på nätet
SEO Viktigt!