Du är inte inloggad.

Artikel

Att vara säsongare i Alperna

Varje år åker det ner mängder av svenskar till Alperna för att säsonga. Dem kommer sedan hem till Sverige med massor av spännande och kul historier. Men vad betyder det egentligen att vara säsongare i Alperna?

 

 

För det första så betyder det att man vill åka skidor i pudersnö, hela tiden. Men att få göra det är inte gratis. Det kräver att man är benägen att minimera spenderandet av pengar, för det är inte billigt att åka skidor dagligen.

 

Vad man kan göra för att förbättra sina villkor är att skaffa sig ett  jobb. Men var lite petig när det kommer till att välja jobb. Är du en riktig säsongare så ska inte skidåkningen vara beroende av jobbet. Se till att skaffa dig ett jobb som börjar vid 5 tiden på eftermiddagen.

 

Var tålmodig med att hitta boende. Det är ingen ide att bo långt bort från pisterna om det är så att du ska säsonga. Det kan innebära att du måste bo hos kompisar och på soffor innan du hittar det perfekta boendet, för en billig peng. Det är det värt.

 

Nyckeln till ett lyckat liv som säsongare är att man kan vara oberoende av lån, barn, husdjur och bil. Du ska ha den mentaliteten att du inte ens kan äga en planta för att det är för mycket ansvar. Dem pengarna du spenderar för att underhålla den kunde såklart komma till användning för en skidresa.

 

Extra försäkring är extremt viktigt. Det kan kännas lite dyrt men är ingenting i jämförelse med de kostnader som du kan råka utför om du skulle gör illa dig själv. Gör din egen undersökning och hitta en bra plan för hur du ska försäkra dig själv under tiden du är säsongare. I slutändan så kommer det kännas så mycket bättre att ge sig ut i backen och pudersnön när du är helt skyddad.

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Onlinedating – del av en historisk utveckling
Daylight: Nytt överlevnadsskräckspel kommer till PS4 och PC
Historiens bästa spelkonsoler
Sveriges största städer
Placeringskort