Du är inte inloggad.

Artikel

Blir man mätt av måltidsersättning?

 

Många som är tveksamma till att börja använda måltidsersättningsprodukter för att gå ner i vikt är av uppfattningen att måltidsersättningar inte mättar särskilt bra. Det är klart att vissa måltidsersättningar inte är särskilt mättande, helt enkelt för att de är extremt kalorisnåla, men man ska inte dra alla produkter över en kam. Det finns kalorisnåla måltidsersättningsprodukter som håller aptiten i schack under relativt lång tid. Det gäller bara att välja rätt produkt! Samtidigt ska man vara medveten om att det är just ersättningar för måltider det handlar om. En måltidsersättning kommer aldrig vara lika mättande som en trerätters middag. Här är tre tips du kan använda dig av för att få den bästa möjliga effekten av måltidsersättningar samtidigt som du inte behöver gå hungrig.

Undvik måltidsersättningar med mycket socker

Tyvärr innehåller många måltidsersättningar mycket socker. Varför tillverkarna tillsätter socker i produkter som är till för att man lättare ska gå ner i vikt är något märkligt. Förmodligen handlar det om att förbättra smaken. Fett är den främsta smakbäraren och eftersom måltidsersättningsprodukter sällan innehåller många gram fett tillsätts i stället socker.

När du kikar på innehållsförteckningen för en måltidsersättning kan du hålla utkik efter ord som dextros, fruktos, sackaros och glukossirap. Om du upptäcker att någon av dessa ingredienser står tidigt i innehållsförteckningen, samtidigt som innehållet av fett och protein är mycket lågt, bör du välja bort just den måltidsersättningen.

Varför är då en måltidsersättning med mycket socker ej att rekommendera? Jo, sockret går snabbt ut i blodet och höjer blodsockernivån. När insulinet i kroppen reglerar blodsockernivån uppkommer hungerkänslor. Kroppen kräver då helt enkelt mer socker, vilket är något som kan vara förödande för en diet.

En översikt över tillgängliga måltidersättningar och dess innehåll hittar du här.

Var noga med dagens övriga mål

Det finns två sätt att använda måltidsersättningsprodukter. De flesta personer byter ut ett eller två av dagens vanliga mål mot en måltidsersättning, men det finns också de som byter ut dagens alla mål mot måltidsersättningar. Om du tillhör den tidigare gruppen och ogärna vill bli hungrig under dagens lopp ska du vara mycket noga med hur du komponerar dagens övriga mål. En välkomponerad måltid innehåller såväl kolhydrater, fett och protein. Du bör särskilt vara noga med att välja långsamma kolhydratkällor och att inte dra ner fettmängden till ett minimum.

Skynda långsamt

När du bestämmer dig för att gå ner i vikt är det lätt att du tar i för mycket från början. Du kanske startar en ren svältkur samtidigt som du tar flera längre promenader varje dag. Om du enbart intar måltidsersättningsprodukter samtidigt som du tränar kommer du förmodligen att uppleva att du går ner snabbt i vikt initialt. Samtidigt blir du antagligen otroligt hungrig. Om du inte har en järnvilja  är det lätt att du tappar tempo efter bara några dagar eller en vecka. Det kan bli mycket svårt att stå emot lockelsen att äta riktig mat i stora mängder. Som med allt annat gäller det att skynda långsamt för att få bra och hållbara resultat. Så, skynda långsamt med din viktminskning. Det kommer du förmodligen att tjäna på i längden.

Vill du läsa mer om hälsa och måltidsersättning så kan du börja hos http://www.bantasnabbt.se 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Laserhårborttagning hemma
Vill du bli rynkfri?
Insomnia
Kan arganolja lösa alla dina problem?
Jiaogulan – örten som förlänger livslängden