Du är inte inloggad.

Artikel

Chabad värd Purim party 12 mars på Madison Hotel

Den judiska högtiden av Purim firas med en Grand Purim Party på 5 pm söndag 12 mars på The Madison Hotel, 1 kloster Rd. i Morristown, och värd Chabad i SE Morris County.


Firandet kommer att innehålla en 5 pm läsning av den "Megillah," en bokrulle som beskriver historien om Purim, med en samtidig multi-media show, följt av en 5:30 pm fest med en Deluxe frukostbuffé middag, livlig musik, en magisk show med ballong konst, och en parad och priser för alla barn.


Alla är välkomna att delta i kostym, som brukligt på Purim. Advance online-registrering är $25 för vuxna och $15 för barn, kosta vid dörren är $30. Purim Party sponsring finns tillgängliga för $180, och studenter är välkomna utan kostnad.


Madison-baserade Chabad Center av Southeast Morris County organiserar festen. Rabbi Shalom Lubin noterade att Purim, "The Festival av massor," firar "frälsning av det judiska folket från den onda tyrannen Haman i det antika Persien i den år 356 B.C.E. Denna fängslande men sanna episka av palats intriger ägde rum under härska av kung Achashverosh eller Xerxes. Det judiska folket, ledd av hjältarna i semestern, Mordechai och Esther, övervann det onda Haman och triumferade på grund av deras aktiva enighet och engagemang för deras identitet som en praktiserande Judisk gemenskap,"sade Lubin.


Traditionella tull på Purim inkluderar läsning av den "Megillah," ge kärlek till fattiga, ge gåvor av mat till vänner och familj och en festlig måltid. Traditionella Purim livsmedel innehålla "hamantashen," en trekantiga cookie med fyllning sade att likna den hatten som bärs av den onde Haman.


"Purim är en rolig semester. Vi klä upp, vi fira våra traditioner och vi firar med vänner. Vårt parti kommer att inriktas på både vuxna och barn, och jag ser fram emot en riktigt spännande kväll,"sade Lubin.


Chabad i sydost Morris County kommer också köra Purim program på lokala sjukhem och hemtjänst faciliteter att ge glädje till äldre i semester anda. Läs Mer: http://www.ttstil.seArtiklar skrivna i samma kategori som denna

Céline Dion berättar varför hon omfamnar en djärv ny stil
Hur hittar du bra tandvård Stockholm?
Hur skaffar man en blogg?
Sanering Stockholm
Bra sida för press release