Du är inte inloggad.

Artikel

Colodetox och vad det kan göra för din kropp

Att göra en colodetox är den senaste trenden bland kvinnor världen över och många kändisar använder sig av avgiftningsprogram att befria sina kroppar från alla dessa fria radikaler och gifter.


Då så många näringsexperter utformat dieter med specialiserade näringstillskott, kan dessa olika typer av detoxprodukter vara ganska förvirrande. Gör du en detox genom att dricka cayennepeppar i ett glas vatten? Skulle du kunna göra en colodetox kroppen med hemmagjort juice? Är en rå mat rätt väg att gå, och i så fall för en tillfälligt eller långsiktig detox? Vi reder ut begreppen och skälen för en detoxkur för just dig.

 

Hur bildas gifter i våra kroppar?

Gifter kommer inte bara från cigarettrök i luften, fluor i vattnet, eller kvicksilver i tonfisk. Vad vi äter orsakar att processer i vår kropp förändras i ohälsosamma sätt anses giftig. För någon med glutenintolerans är exempelvis vete och råg produkter gifter. Till exempel så kan majssirap höja triglyceriderna hos unga män och kvinnor och anses därför som en gift.
 

Fördelar med colodetox

Det huvudsakliga målet med en colodetox, detoxkur, avgiftning eller rensning är mycket enkelt – det är att att avlägsna miljö- och livsmedelsbaserade gifter från kroppen med jämna mellanrum. Även om vissa människor hävdar att "detox" är en term som bör reserveras för dem som avvänjer sig från alkohol eller droger. Med colodetox 10 dagars detoxkur kan du faktiskt även rena kroppen från de "riktiga" gifterna som vi utsätts för av tusentals giftiga kemikalier varje dag. Forskarna är alltmer oroade över effekten att även låga halter av dessa giftiga ämnen kan ha på vår hälsa.

 






Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Räkna kalorier och gå ner i vikt
Hur kan man behandla åderbråck och ådernät
Moderna definitioner av stress
Munskydd i kollektivtrafiken
Nu kan du mäta BMI och kroppssammansättning (fettprocent, vätska, muskelmassa och benmassa) hemma