Du är inte inloggad.

Artikel

Göra om hemma

Målarfärg
Att välja typ av färg och rätt nyans kan vara svårt. Många faktorer är viktiga att ta hänsyn till, beroende på skicket och materialet på underlaget som ska målas över. Alternativen är många och även så varianterna på olika målarmaterial. Det finns många sorters färg för många olika behov. Vissa färger täcker fläckar, vissa tar bort äcklig lukt. Rekommendationen är att du kontaktar en målare som kan hjälpa dig att välja ut en färg som passar just dina behov.

Tapetsering
Det finns många olika tapeter att välja mellan, med olika mönster, färger och material, egentligen något för alla smaker. Den absolut populäraste tapeten är papperstapeten, denna har olika tjocklekar och är ibland försedd med akryllack vilket förlänger hållbarheten.
Valmöjligheterna är många. Vill du vet mer om tapeter är det en god idé att kontakta en målare eller besöka en affär som säljer tapeter. Att få hjälp av ett proffs är oumbärligt och att rekommendera alla.
 

Dekorativ målning
När man renoverar äldre små hus kan man ofta gå miste om oersättliga detaljer som t ex. dekorativa målningar som kan finnas lite här och var; på dörrar, väggar, möbler och tak. Och om man har haft bråttom med att renovera det ”gamla” kan det hända att vi går miste om genuin konst som kanske målats av en känd konstnär eller förfäder, vilket så klart är hur tråkigt som helst!

I stället för ett radikalt byte så kan det därför vara värt att försöka rädda och renovera inrednings målningarna. Man kan alltid ta kontakt med länsantikvarien för att ta reda på om original målningarna är av kulturhistoriskt värde, eller om de kanske inte betyder så mycket.

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Billig skruv - inte alltid det bästa
Betonggolv Stockholm
Badrumsrenovering Vallentuna
Går det att handla billig mat online?
Unikt i Betong