Du är inte inloggad.

Artikel

Kära restaurangägare - kaffet ska smaka gott

Det finns något som, trots att maträtterna och servicen är fantastiskt , kan göra att ens upplevelse av ens restaurangbesök lämnar ett bitter eftersmak. Jag talar om - "Vill ni ha kaffe till maten?". Många restauranger missar det faktum att kaffet ska ha samma höga kvalitet som deras maträtter. Det finns exempel på många fina restauranger som serverar undermåligt kaffe. Tyvärr kan detta faktiskt förminska ens upplevelse rätt rejjält. Espresso som bryggts i en maskin som inte rengjorts på flera år smakar inte gott. Lägg till billig kaffe från italien och det smakar bara värre. Ett annat exempel är bryggkaffe som och dunstat i några timmar på värmeplattan. Av de aromer som fanns, finns nu bara smaken av bränt popcorn och garvsyra kvar. Tack vare nätet kan vi nu köpa kaffe online från rosterier direkt. Och det finns massor av ny rosterier med olika inriktningar. 

Kafferosterier med unika smaker

Vi har alla olika smaklökar, vissa dricker enbart kaffe av högsta kvalitet, andra gillar något som har lite kraftigare smak. Men, oavsett borde restauranger lägga extra tid på att hitta ett kaffe att servera som både är riktigt gott och passar just deras gäster. Det ploppar up fler och fler kafferosterier i Sverige. Så det finns inte längre någon anledning att köpa bulkkaffe från de gamla stor monopolförsäljarna av kaffe. Till och med i inre småland finns det nu ett kafferosteri. Bara det säger att kafferosterier går åt samma håll som ölbryggerierna och det lär bara bli fler och fler! 

Några bra rosterier

Kafferäven Per Nordby AB - Finns i Göteborg

Slöinge Kafferosteri - Finns i Slöinge

Tadah Kafferosteri - Finns i Lenhovda i Småland

För att knyta ihop kaffesäcken

Kära restaurangägare - en god kopp kaffe på maten är pricken över iet som gör att ni kan vara säkra på att era gäster lämnar er restaurang både mätta och belåtna. 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Aktiebolaget Nigab
Att laga tomatsoppa – så får du den perfekt
De 3 bästa hälsofördelarna med organisk öl
Årstiderna By The Sea
En kopp espresso