Du är inte inloggad.

Artikel

Kan man köpa cigarrer på nätet?

Cigarren är på väg tillbaka

Cigarrer blir mer och mer populära även i Sverige, dess njutning har länge förknippats med mat och dryck i resten av världen medan vi i Sverige istället sett cigarrer som vilken annan rökning som helst. Detta kan dock inte vara längre från verkligheten.

En cigarr är minst lika komplex som ett vin eller en whisky, olika plantor, plantage, områden, jordmån, länder, tillverkningstekniker, recept/blandningar med mera, spelar en stor roll i hur det slutgiltiga resultatet blir. Smakerna kan vara lika, om inte mer, komplexa än i vilket vin eller vilken whisky som helst. Dessutom passar cigarrer mycket bra ihop med båda dessa drycker. En annan likhet är att cigarrer blir bättre ju längre man lagrar dem, generellt brukar man säga att en cigarr ska vara lagrad minimum 3 år.

Var bör jag köpa cigarrer?

Man brukar säga att 95% av alla svenskar som rökt en cigarr, har inte rökt en cigarr. Det kanske låter lite snurrigt, men det som menas är att de allra flesta har köpt några cigarrer på en tobaksbutik eller bensinmack och sedan rökt dessa i alla hast under nyårsnatten. För det första kan man nästan garantera att cigarrer, som är inköpta hos någon som inte är expert, är döda. Man kan alltså lika gärna röka lite gräs från komposten. Det är också naturligt att man kanske inte har full koll på hur man ska snoppa (skära upp), tända samt röka cigarren. Samtliga dessa moment förbises ofta vilket gör att man inte får den upplevelse man förtjänar, även om man skulle ha en levande och fräsch cigarr.

Det första rådet är alltså att köpa från någon som är specialist på cigarrer. Då vet du att cigarrerna har lagrats på rätt sätt ända från produktionen tills dess att de hamnar hos dig. Hos en specialist kan du också få råd och tips kring hur du ska avnjuta rökverket på bästa sätt, samt hur du ska lagra dem om du inte tänkt att röka dem direkt.

Kan man köpa cigarrer på nätet?

Det går utmärkt att köpa cigarrer på nätet och detta är helt lagligt om du handlar i en seriös butik. Dessa butiker har tillstånd från sin kommun att bedriva handel med tobak och står också under deras kontroll gällande att handlaren tillämpar de lagar och regler som finns i landet gällande tobaksförsäljning, så som att de inte säljer till någon under 18 år med mera.

Handlare som till exempel cigarrspecialisten.se har alla tillstånd och är dessutom, precis som namnet antyder, specialisten och kan säkerställa att alla cigarrer förvarats i korrekt miljö från fabrik enda hem till dig. Givetvis är alla cigarrer äkta vara och absolut inga kopior förekommer. Här kan du också få tips och råd om du känner dig osäker på någon del av cigarrnjutandets underbara värld. Inom cigarrvärlden så kallar man varandra för bröder och systrar vilket ger en liten hint om hur familjär stämningen är bland de inbitna cigarrökarna.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Importera bil från USA
Så beräknas din nettolön 2019
Led belysning med extra energibesparing
Facket ST
Kvalitet till bra pris