Du är inte inloggad.

Artikel

Orkidéer - betydelsefulla blommor

Följande artikel gör reklam för sajten skickablommormedbud.com. Sidan fungerar som en portal med samlad information om blomsterbud på nätet.

 

Orkidén är en blomsort vi alla har hört talas om. De flesta hushåll i Sverige har nog någon gång haft en orkidé som pryder vardagsrummet, matsalen eller köket. Orkidéen är den perfekta gåvan till någon extra speciell person. Det är en växt som vi alla har en relation till, men kanske inte vet så mycket om. Utöver sitt vackra utseende är orkidén en mycket intressant växt.

 

Man kanske kan tro att orkidéer är en enda art, men så är inte fallet. Orkidéer, eller Orchidaceae som det heter på latin, är en familj bestående av över 27 000 olika arter. Detta gör familjen till en av de största inom växtriket. Här i Sverige finns endast 44 olika blomsorter, och vildväxande orkidéer är sällsynta. Deras ovanlighet har lett till att de idag är fridlysta i hela landet, och att plocka en vild orkidé är straffbart. 

 

Blomman används inte bara som dekoration. Exempelvis studeras dess doft ofta av parfymtillverkare för att identifiera kemikalier som skulle kunna användas i deras produkter. Det är inte heller helt ovanligt att orkidéer används i matlagning. Fröna i vaniljorkidén används ofta till smaksättning av bakverk. I Turkiet används stamknölarna från Sankt Pers nyckel (en art i familjen) för att tillverka den varma drycken “salep” och glassorten “dondurma”.

 

Varför inte ge bort en orkidé till någon du tycker om, eller pryda ditt eget hem med den vackra blomman? Välj det smidigaste sättet och skicka en orkidé, eller andra blommor, med bud online!






Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Tips om bra doppresenter
Så enkelt gör du smartare köp på nätet
Höstvädret
Leopardmönstrat – med en leopard i garderoben!
Sommarlov rimmar med sandaler!