Du är inte inloggad.

Artikel

Rätt glasögon för dig

Att välja rätt bågar som passar en själv kan vara svårt och allt handlar egentligen bara om vad som faller dig själv i smaken. Det beror på egen stil och personliga preferenser samt vad som är mode just nu. Att hitta rätt bågar som både känns trendiga men ändå moderiktiga är svårt, men kanske enklare när man vet vad man själv gillar.

Det du kan tänka på när du letar efter nya bågar är vad som passar ditt utseende sett till hårfärg, ögonfärg och hudton. När du går till en optiker finns alltid utbildad personal som är där för att hjälpa dig att hitta rätt. Men när du går och gör en synundersökning och sedan ska välja bågar kan det vara bra att ta med någon du litar på. Det kan vara en partner, en nära vän eller en förälder som används som smakråd. Dessa personer kommer vara ärliga mot dig och säga vad du passar bäst i.

Om du har en mörkare hårfärg kan du passa bra i bågar som går mer åt det mörkare hållet som brunt eller beiget, alltså åt det jordiga hållet. Har du istället ljusare hy med blont eller grått hår kan en silverfärgad eller färgstark båge passa dig bäst. Hitta rätt glasögon för dig hos din optiker!

Ett fyrkantigt ansikte med hårdare käkben och bred panna har en tendens att passa bättre i runda och ovala bågar som mjukar upp. Därav tvärtom ifall du har en ansiktsform som är åt det rundare hållet med en smalare panna, då kan ett par markerade och mer rektangulära bågar passa dig bäst. Men det viktigaste är alltid att välja utifrån vad du själv gillar och känner dig bekväm i.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

När bilen krånglar
Sexleksaker är forfarande Tabu
Priser på batterier samt prestanda
Optimala lokaler i Göteborg
Bodelning i Malmö