Du är inte inloggad.

Artikel

Så får ditt hem en personlig touch

Heminredning är ett stort intresse för många, men ibland kan det vara svårt att veta hur man verkligen skapar en personlig touch. Det mesta vi smyckar våra hem med är ändå sådant som vi köpt och saker som finns även i andra hem, även om vi möblerar annorlunda. Så vad finns det då man kan göra för att verkligen ge sitt hem en unik och personlig touch?

Den riktigt händige kan förstås snickra. Ett hemmagjort köksbord, stolar eller till och med en sänggavel är någonting som ger en mysig hemmakänsla. Föredrar du lite mjukare hantverk går det alldeles utmärkt att sy dina egna gardiner eller brodera ett örngott. Den som vill liva upp stämningen i köket kan låta fantasin flöda och göra ett alldeles eget förkläde med tryck - använd foton eller roliga texter så blir matlagningen lite roligare.

Det behöver inte heller stanna vid inredningen: när barnens rum gjorts personliga med kaxigt målade garderober och roliga trasmattor kan man ta hela “göra själv”-grejen ett steg längre och ge barnen varsin fräck tröja med tryck. Vilket barn drömmer inte om att ha ett fantasifullt rum, som taget ur sin favoritsaga, och dessutom kunna matcha det hela med fiffigt stajlade kläder?

Genom att vara kreativ och släppa på konventionerna kan man skapa sig ett hem som är lekfullt, vackert och fyllt av kärlek. En del kanske föredrar den mer strikta stilen, men det är inga hinder för att snickra, sy och trycka egna prylar - det finns många olika metoder för att kombinera hemmagjort och stilrent. Det är bara att sätta igång och experimentera!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Lär dig om hur du håller hemmet tryggt
Älskade friggebod
Städning Malmö – Är du trött på att ingen säger tack?
LED-belysning för plånbok och miljö!
Borohus - tillverkar ditt drömhus