Du är inte inloggad.

Artikel

SÄTT TURBO PÅ DIN TRÄNING!

Känner du att du inte får ut lika mycket av din träning som du hoppats på? Kanske ger träningen inte samma resultat som för ett par år sen. Det kan vara dags att ändra dina träningsrutiner. Här får du 5 tips på hur du kan ge träningen en riktig boost och börja få de resultat du alltid drömt om!

Träna inte för länge!

Det räcker faktiskt med 30 minuter för att du ska nå maximal förbränning. Tränar du för länge kan det ha en motsatt effekt på dina muskler och kroppen i övrigt. Ett bra pulshöjande och muskelstärkande träningspass på 30 minuter är allt du behöver för att få snurr på förbränningen. En hög puls förbättrar konditionen och ju större muskelmassa du har desto mer förbränner du.  

Träna regelbundet

Regelbunden träning är a och o för att du ska kunna få resultat som både syns och känns! Dessutom gör regelbunden träning att din kropp förbränner fett desto bättre eftersom den utnyttjar fettet som primär energikälla.

Satsa på turboträning


Det finns faktiskt något som heter turboträning! Att maxa träningen genom att dela upp den i intervaller är vad man kallar för turboträning. Här gäller det att fokusera på intensitet och hög hastighet men annars är det vanlig intervallträning som gäller. För att du ska kunna få snabba resultat och en optimal effekt av din turboträning får den inte överstiga 15-20 minuter totalt, alltså ca 5 minuter per intervall. Turboträning funkar inom en mängd olika träningsformer, bland annat styrketräning, cykling och spinning, löpning, simning och gruppträning.


Ät rätt när du tränar
Det gäller att få i sig rätt mat när du tränar för att upprätthålla näringsbalansen i kroppen och hålla blodsalterna i shack. Kör du intensiva träningspass bör din huvudsakliga energikälla vara kolhydrater. Kolhydrater hjälper din prestationsförmåga och gör att du kan hålla en hög hastighet på träningen. Snåla därför inte med carb-dieten! Kör gärna fullkornsvarianter av bröd och pasta och ät fiberrika grönsaker. Undvik snabba kolhydrater som läsk, godis, vitt bröd, snabbmakaroner, pommes frites och potatismos.


Träna på morgonen
Är du morgonpigg ligger du ett steg före många andra. Förbränningstakten är nämligen bättre på morgonen. Kör därför gärna ett dagligt morgonpass för att uppnå en optimal fettförbränning. Du behöver faktiskt bara köra en 30 minuters power walk för att förbränningen ska öka under 24 timmar efteråt!

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Kom i form med ett hemgym
3 tips innan du tar fram cykeln inför våren
Träningskläder för tjejer
Båttillbehör
Sportevent