Du är inte inloggad.

Artikel

Skapa ordning och reda med rätt heminredning

Stökiga hem är inte bra för hälsan. Det här är något som de allra flesta känner till och ändå så kan man missa att det finns heminredning som är utvecklad för att ta hand om alla prylar som bara ligger och skräpar. Bor man litet och utan ordentliga förvaringsutrymmen så kan man få upplevelsen av att saker som man faktiskt behöver i vardagen är överflödiga. Genom att se på smarta lösningar för förvaring så kommer man runt det här problemet och man skapar en bostad där det är mycket enklare att hålla ordning och reda.

Det första att göra är förstås att rensa i röran. Det är givetvis så att man har en massa saker som man verkligen inte behöver. Tidningar och böcker som man inte kommer att läsa igen, kläder som man aldrig har gillat eller som helt enkelt är för små för att någonsin passa, prydnader som man fått i present av någon välmenande släkting, och mera. Om man har tid och lust så kan man ta med sig sakerna till en loppmarknad och hyra ett bord. Det här kan kännas bra då man ser ett visst värde i det som inte längre får bo kvar i hemmet. Om man inte har tid med detta så kan man ringa en organisation som kommer och hämtar saker gratis. Det kan till exempel finnas en lokal butik där man stödjer ett behjärtansvärt syfte genom att ta emot heminredning gratis för att sedan sälja denna. På www.hemmastyling.se kan du läsa mer om heminredning och hur du skapar ordning i vardagen.

Korgar, lådor på hjul och krokar är den typ av inredning som man kan använda för att få ordning i hemmet. Om man till exempel märker att det ofta ligger leksaker på golvet i köket så kanske man kan låta en vacker korg med lock stå på plats. Istället för att hela tiden plocka upp och flytta tillbaka till barnets rum så kastar man snabbt sakerna i korgen och så ser allt städat och snyggt ut igen. På krokar kan man hänga väskor och annat som lätt hamnar på golvet och skräpar ner. Man bör även fundera på hur man kan introducera återvinningssystem som gör att man inte planlöst låter gamla tidningar ligga och damma på bokhyllan.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Designklassiker - möbler och belysning
Ekonomisk oberoende på fastigheter
Armera rätt för din gjutning
Skapa ditt drömhem
Badrumsrenovering Södermalm