Du är inte inloggad.

Artikel

Skrota metalliskt avfall

När det kommer till metalliskt avfall är det viktigt att man alltid skrotar med hänsyn till miljön. Vanlig sophantering kan sällan hantera metall och då skadar det miljön när du dumpar ditt avfall utan eftertanke. Därför ska du vända dig till en skrot i Lund när du behöver göra dig av med metallskrot. Mer information hittar du här om hur du ska gå tillväga när du vill kontakta dem för att göra dig av med skrot.

Metallteknik Skåne

När du letar efter en kunnig och seriös skrot i Lund är Metallteknik Skåne ditt förstahandsval. De har lång erfarenhet av att arbeta med metallskrot och deras tjänster är därmed av högsta kvalitet. Du kan helt enkelt lita på att de vet vad de gör när de hanterar metallskrot och det är alltid med största hänsyn till miljön. Därför gör du även en god gärning för framtida generationer när du lämnar in ditt skrot där. När det är dags för dig att skrota metall så finns det en del som du kan tänka på, bland annat om du skrotar en bil så måste du ha med ägarbevis, värdebevis och en giltig legitimation. Om du skrotar en bil åt någon annan behövs det dessutom en fullmakt, samt även dennes legitimation.

Ekonomiskt 

Ibland kan det hända att reparationskostnaderna för en bil har börjat att bli för höga. Då kan det vara billigare att göra sig av med den och köpa ett nytt fordon, samtidigt som det är tidseffektivt och säkrare för den som kör bilen, samt för medtrafikanter. Det är enligt Sveriges lagar olagligt att framföra ett fordon som borde ha skrotats. Detta bör du ha i åtanke. Givetvis kan det finnas många fler anledningar till att du behöver en skrot i Lund. Bland annat kanske du har utfört ett takbygge och behöver någonstans att göra dig av med överflödiga takdelar eller det gamla taket om ett sådant har existerat.

Miljömedvetet

Det är vanligt att företag skapar bestående avtal angående metallskrot med Metallteknik Skåne som sin skrot i Lund. På så sätt har de alltid någon som kommer och tar hand om deras metallavfall och faktum är att de även hämtar upp det om det behövs. När de arbetar med hänsyn till miljön innebär det även att man återvinner det som går att återvinna. I en bil återvinns oftast bränsletanken, växellådan, bakaxeln och ETC med mera. Vad som går att återvinna varierar till stor del beroende på vilket skick bilen är i.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Gå med i facket
Tonade bilglas i Göteborg
Konsten att veta vad som sker efter det att man är död
Ställ en fordonsfråga online
Hur fungerar en bils stötdämpare?