Du är inte inloggad.

Artikel

Är en pool något för dig?

 

En pool på tomten är en dröm för många som äger ett hus. En glittrande blå dröm av lata dagar liggandes på en luftmadrass mitt i poolen när solen steker. Vi  svenskar är ett soltörstande folk och svalkande blått vatten är en symbol som representerar sommar, värme och semester. Precis detta är något som de flesta av oss längtar till under vinterhalvårets mörka och kalla dagar. Med en pool hemma på tomten kan du förlänga semesterkänslan med flera månader vilket inte låter helt fel eller hur?

Att anlägga en pool är dock en relativt stor och dyr investering som består av flera delar. När du går till en återförsäljare och tittar på olika typer av pooler och vad de kostar så bör du tänka på vad det är som ingår i priset och vad som inte gör det. De flesta återförsäljare har priser som inkluderar själva poolens material men alla andra kostnader i samband med installeringen ingår inte. Det betyder att du får lägga till kostnader för själva utgrävningen på tomten, önskat uppvärmningssystem tex en poolvärmepump, pooltäcke alternativt staket runt poolen, kemikalier, frakt osv osv. Det bästa du kan göra är att ta kontakt med ett företag som har totalentreprenad och fråga om exakt allt som ingår i priset. Då får du en helhetsbild av vad som krävs för att installera den typen av pooler som de säljer och på det kan du lära dig mycket. Lita aldrig på vad en säljare säger utan kontakta fer företag för att bilda dig en uppfattning och lära dig mer om hela processen. Om du väljer att anlägga en glasfiberpool så kan det vara bra att veta att frakten hem till din tomt inklusive lyftkran kan kosta flera tiotusentals kronor.

Börja med att fundera på hur stor budget du har för din pool. Gör därefter en kalkyl för alla kostnader allteftersom du lär dig mer fakta och se o det går att få ihop budget med vad det faktiskt kommer att kosta dig. Om inte så kanske du skall titta på att göra en sparplan för att på sikt kunna anlägga din pool när du sparat ihop tillräckligt med kapital. En pool kan med enkelhet kosta flera hundra tusen kronor och det är lätt att förköpa sig. Tänk efter före, ta reda på  mycket fakta och planera noga så kommer du garanterat att lyckas med din nya pool på tomten.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Snöslungor och snöredskap
Renovera trappa
Tips för hemstädning
Köpa rätt luftvärmepump
Vikten av miljömärkta och allergivänliga städprodukter