Du är inte inloggad.

Artikel

4 bilvårdstips du i Göteborg inte kan köra utan

 

För dig som bor i Göteborg och behöver tips när det gäller bilvård eller vad du gör när du får sprucket bilglas. Biltvätt, tvätta själv eller laga stenskott? Här kommer några tips du kanske har nytta av:

1. Tvätta under vintern

Inte bara ett tips för göteborgare, utan mer ett råd till alla. Under vintertid händer det att vi får handskas med något som kallas dubbsmuts. Tjära, salt och annat som slits upp från vägarna fastnar på dubbdäcken och det blir väldigt mycket smuts som samlas. Då behöver vi starkare tvättmedel, och ett alternativ är Turtle Supertvätt. Den sägs kunna avlägsna smuts bra och ger mycket glans. Om du nu skulle tvätta din bil vintertid, se till att spraya alla lås med låsolja, så att du inte får frysproblem. Du kan också smörja in dörrarnas gummiklister med Turtle Listskydd för att skydda mot kylan.

2. Problem med bilglas

Spricka i vindrutan? Det finns flera olika verkstäder där du kan få hjälp. Här är ett tips för sprucket bilglas i Göteborg. Har det uppkommit en spricka i bilglaset, är ett byte nödvändigt. Det är inte smart att köra med en skadad vindruta, tänk på din säkerhet och passagerarnas! Några andra tips på verkstäder i Göteborg: Bilglascentralen.se, Rydsglas.se, Samglas.se.

3. Tvätta bilen på gatan i Göteborg

Du som är bosatt i Göteborg och funderar på att tvätta bilen på öppen gata, bör känna till detta: Enligt lagen är det inte tillåtet att släppa ut orenat avloppsvatten. Den som tvättar bilen på en gata och låter vattnet rinna ut i dagvattenbrunnarna, bryter mot miljöbalken. Bilägarna ska istället tvätta sina bilar i biltvättanläggningar – antingen de som går per automatik eller där ägaren själv kan tvätta bilen. 

 

4. Biltvättanläggningar i Göteborg

Några platser som erbjuder biltvätt: Mjuk Biltvätt finns bland annat i Kungsbacka, Aröd och Sävedalen och har även en kundklubb där man kan bli medlem. Tide Car Bilvård ligger i Hisings Backa, och enligt de själva är detta Sveriges största handtvätt. Statoil Gårda som ligger i Ullevimotet erbjuder också biltvätt.                            

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Vill du ha digitala prenumerationer eller inte?
Isdubbar
Maskeradens historia och nutid
Utan hjälp med barnpassning kan vardagen bli onödigt tung
Punkrock