Du är inte inloggad.

Artikel

Handla saker på faktura över internet

Att handla på faktura på nätet är en trend som växt sig stark ganska snabbt, åtminstone i Sverige. De flesta webbshoppar och e-handlare erbjuder idag kunden möjligheten att handla på faktura. Att köpa saker på faktura över internet innebär att man väntar med att betala för varan tills dess att man har fått hem den. När man sedan får hem varan i brevlådan eller hämtar den på posten kommer en faktura att ligga med i paketet. På så sätt betalar man för varan man beställt först när man fått hem den. Man kan med andra ord kontrollera att varan motsvarar ens förväntningar och hemsidans beskrivning innan man betalar för den. Skulle det vara några problem med varan eller att den inte motsvarar förväntningar behöver man inte krångla med att få tillbaka några pengar etan kan bara skicka tillbaka den.

Att handla på faktura innebär också att man undviker de risker som normalt brukar förknippas med e-handel. När du köper saker på faktura behöver du inte lämna ut något kortnummer och riskera skimmning eller liknande. I stället använder du ditt personnummer och legitimerar dig när du hämtar ut varan. Med andra ord ett mycket säkert alternativ.

Förutom att handel på faktura är ett smidigt och säkert alternativ att handla på internet på är det även ett bra sätt att skjuta upp betalningen på. När du handlar på faktura betalar du, beroende av faktureringsbolag ofta efter mellan 14-30 dagar. Är du exempelvis i starkt behov av något innan lönen trillar in på kontot kan du i stället välja att köpa varan på faktura. När du köper på faktura finns i nästan alla fall även möjligheten att dela upp betalningen över några månader. Du köper på avbetalningsplan som passar dina behov. Men ofta krävs det att du betalar av varan på mellan 3-12 månader. Ett mycket bra alternativ för dig som ska göra ett större köp av exempelvis möbler, hemelektronik eller heminredning.

När du handlar på faktura på internet bör du dock ha i åtanke att det är ett köpa på kredit. Det är alltid viktigt att man betalar fakturan i tid. Skulle man inte betala fakturan i tid kan det lätt bli mycket dyrare än ursprungsbeloppet då diverse avgifter kan tillkomma om den skulle gå vidare till inkasso. En obetald faktura kan även i det långa loppet innebära betalningsanmärkningar. En betalningsanmärkning kan ställa till det senare i livet om man exempelvis vill handla på avbetalnming igen eller ta ett banklån.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Shoppa effektivt!
Köp bildäcken på nätet istället
Tips på babypresenter
Tumi öppnar och erbjuder Ceviche och Pisco Sour
Köp klockor i present