Du är inte inloggad.

Artikel

Skicka och spåra Paket

Det är lätt att följa ditt paket med track and trace

Det blir allt vanligare att handla från en surfplatta, smartphone eller dator. Här har vi möjlighet att sitta hemma på soffan och handla bland internetets stora utbud av onlinebutiker. Det är helt stressfritt och du behöver inte kasta in i butikerna under öppettider. Online-butikerna är öppna 24 timmar om dygnet. Du kan snart köpa allt i nätbutikerna, oavsett om det är en ny cykel eller ett par läckra stilettos du letar efter!

Handla online och spåra paket

När du har handlat i webshopen och måste betala för varorna, kan du ofta välja hur paketet ska skickas. Det är ofta lite dyrare att få det skickat direkt till din hemadress än att det ska levereras i en paketbutik. Oavsett om du vill ha levererat direkt till dörren eller om du vill hämta dina nya inköp i en av de många förpackningsbutikerna, erbjuder nästan alla fraktföretag idag möjligheten att spåra ditt paket. Kort sagt, att spåra paketet innebär att du snabbt kan se hur långt ditt paket är i leveransprocessen och när det förväntas vara i din leverans.

Hur man använder track and trace och spåra paket?

Spårning av leveranser kallas modern svensk "spåra paket ". När din beställning skickas från nätbutiken får du vanligtvis ett mail eller ett textmeddelande från fraktföretaget som ansvarar för frakten, UPS eller en annan. Detta mail eller SMS innehåller en länk för att spåra och spåra på fraktbolagets hemsida.

Spår och spår fungerar mest så som du klickar på fraktföretagets hemsida och anger ditt paket eller fraktnummer. Här får du en status för var ditt paket ligger. Till exempel kan du ta reda på om paketet är på fraktföretagets paketcenter eller det är på väg till din lokala paketbutik. Många fraktföretag erbjuder idag även appar som du kan få på din smartphone och spåra ditt paket.

När paketet är klart kommer du att bli underrättad

När din leverans levereras till paketbutiken eller på den valda leveransadressen får du återigen ett SMS och eller ett mail från transportören som du nu kan ladda ner ditt levererade paket. Då vet du att du kan hämta de läckra skor som du beställde på webshopen i paketbutiken eller kanske de är vid din dörr när du kommer hem från jobbet. Vi hoppas att i den här artikeln har du fått inblick i hur lätt det är att handla online och använda spår och spår för att följa statusen för de varor du har köpt.

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Varför fattar inte klädbutikerna att vi ser olika ut?
Renare Badrum
Vilken typ av jackor att bära med Jeans
Fördel att använda kameraryggsäck
Barnmöbler och barninredning på nätet