Du är inte inloggad.

Artikel

Hyr ut din bil privat

Allt fler personer i Sverige använder sin bil i mindre utsträckning än förut. Detta beror såväl på att fler flyttar in till städer eller regioner med ett bredare utbud av kommunal och regional trafik, samt att det har blivit dyrare med drivmedel för att köra bil. Detta har dock kommit att leda till att väldigt många bilar står stilla under en stor del av tiden. Vilket i sig är ett slöseri på resurser. 


Det finns idag flera smidig möjligheter att låta sin bil man äger komma till nytta för andra personer som saknar bil, eller behöver hyra en bil. Genom att hyra ut din bil kan du tjäna pengar på den, då den annars bara skulle stå parkerad och kosta dig pengar. Detta är såväl bra för din plånbok som för miljön eftersom köpandet av bilar kan minska om man istället delar på bilarna, vilket du bidrar till om du hyr ut din bil. 


Genom tjänster som finns att tillgå såväl på internet i dator som i appar på mobilen kan du lätt och smidigt hyra ut din bil till privatpersoner i din närhet som behöver låna en bil. Lånen förmedlas via tjänsterna som står för att marknadsföra din bil som uthyrningsbar samt försäkringar som gäller vid uthyrning av en bil. Det enda du behöver tänka på är att möta upp personen som vill hyra och lämna nycklarna. Betalningen sker direkt och i förväg via tjänsten eller i appen, så du tar ingen ekonomisk risk alls.

 

Har du en nöjd kund som hyr din bil kan dessa enkelt återkomma till just dig och din bil genom att söka på registreringsnummer i tjänsten och få fram din bil.


Genom att hyra ut din bil då den står stilla kan du såväl gynna plånbok som miljö och spara pengar. Detta är ett utmärkt sätt att tjäna passiva inkomster i synnerhet om du äger flera bilar.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Lägg om kreditkorts skulder
Tips till dig som letar billigt mobilabonnemang
Håll koll på lönehistoriken med ett personalsystem
Fakturaköp är ett smart sätt att frigöra likviditet snabbt
Tänka på innan du köper en begagnad bil