Du är inte inloggad.

Artikel

Information om tatueringar

Nu för tiden verkar det som om alla har en tatuering. Något som tidigare enbart var vanligt bland sjömän, laglösa, motorcykelgäng och musiker. Tatueringar har nu blivit ett populärt sätt för många människor att dekorera sina kroppar på.

Motiven varierar väldigt mycket från person till person. Det är inte bara ankare, döskallar eller slagskepp som syns i tatueringsform. Tatuerarna har blivit bättre med åren och finslipat sin teknik vilket öppnar upp för mer möjligheter för kunden. Människolika porträtt, avancerade 3D motiv eller extremt detalj och färgrika porträtt. Allt är möjligt!

Vad är en tatuering?
En tatuering är ett konstverk du bär på din kropp och det visar sig i form av bläck under din hud. Tatueraren injicerar bläcket med hjälp av en nål och en tatueringsmaskin.

Det som gör att en tatuering sitter på kroppen under så lång tid är att bläcket sitter i det djupare lagret av huden, det lager som inte byts ut. Nålen på tatueringsmaskinen penetrerar huden och för med sig färg ner i hudens grund. Förr gjordes detta manuellt med en nål och en liten hammare. Denna gamla metod används fortfarande i dagsläget men är extremt tidskrävande och smärtsam.

Gör det ont att bli tatuerad?
Att få en tatuering kan göra ont, smärtan varierar väldigt mycket från person till person. Vissa tycker att det är skönt att få en tatuering medan vissa ogillar känslan och upplever mer smärta. Om du har funderingar kring att skaffa en egen tatuering. Börja då med något litet så att du vet om du klarar av att göra något större i framtiden.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Stereotyper och förebilder
Skäggtrimmer bäst i test
Proteinpulver – en genväg till muskelbyggande
Hjälp mot svullnade ben
Ugn med ånga för hälsans skull