Du är inte inloggad.

Artikel

Investera i guld

Guldet ökar bara mer och mer för varje vecka som går och allt fler börjar ställa sig frågan vare sig det är för sent att investera i guld eller inte. Det är aldrig för sent för investeringar men ju senare du kommer in i dem lämnar dig en mindre chans att vinna en lika stor del av kakan som dem som var där från början och det är smällen man får ta. Guldbranschen är bra på så sätt eftersom det går att ana lite när det kommer stiga och när det kommer sjunka om man sätter sig in i det lite djupare. Kriser generellt sett har alltid vart positivt för guldet. Till exempel nu när dollarn sjunker ökar priset för guld.

När investerare ökar intresset i att köpa guld vill och allt fler personer sälja guld. Framför allt privatpersoner vill sälja sina smycken och skrotguld som de inte längre använder av ibland uppenbara skäl men ibland också av rent kosmetiska skäl, t.ex smycket är "ute". De senaste åren har det dykt upp ett flertal nya företag som handlar upp guld från privatpersoner till ganska bra priser faktiskt. Priserna pressas eftersom alla företagen vill vinna flest kunder. Ofta är det guldpriset som kunden vill hitta ett som är så högt som möligt. Det är en vanlig fälla som många faller ner i. För bra priser kan innebära att det är alldeles för bra för att det är sant och ibland har det resulterat i att folk blivir lurade eller att betalningen har dröjt veckor. Därför kan det vara ibland bättre att välja det lite sämre men som har bättre ryckte. Vill du sälja gulld bör du fundera över saker som detta och se vare sig du känner dig trygg med att skicka iväg det till en för dig okänd människa eller inte.

Det är väldigt sällan paket har blivit borttappad och enligt ett företag säger dem att de aldrig tappat bort ett paket. Detta beror till huvudsak på att det är brev som är rekommenderade (REK-brev) vilket innebär en bättre säkerhet när du skickar iväg den och dessa är också ofta försäkrade av företagen som vill köpa guld.

Det finns två vanliga sätt att investera i guld. Det enda sättet är att köpa fysiskt guld medan det andra sättet är att investera i guldaktier. MEd guldaktier menar man aktier som finns noterade på börsen och är företag vars huvudsyssla är att producera guld i gruvor eller köpa guld på något sätt, på något sätt relaterar företaget i alla fall med guldet på nära håll. Sedan kan du också köpa fysiskt guld. Detta kallas också investeringsguld. Det är guld som du köper och får levererat till ditt hem eller låter dem förvara i deras lager.

Saljaguld24 är en webbplats för dig som vill sälja guld. Det är en samling med information som vi baserar på en granskning vi gjorde av de större företagen och passar därför perfekt för konsumenten eller annan personer som vill på något sätt sälja sitt guld till dessa. Ambitionen är att bli den bästa samlingssidan för guld på nätet.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Skaffa en ny bil till företaget
Så samlar du dina dyra lån och krediter
Så får du besökarna att känna sig trygga på din hemsida
Att sälja dina fakturor har aldrig varit enklare
Investera då börsen faller