Du är inte inloggad.

Artikel

Praktiska skolskåp

Trots att man nog inte hört eller sett namnet skolskåp förut så förstår nog de flesta instinktivt vad som menas med det. Ett skolskåp är den typen av skåp som är staplade på varandra eller bredvid varandra, och är avsedda för att ge stora grupper av människor olika sammanhang, ett sätt att förvara sina personliga tillhörigheter på. Förutom i skolor, som ett ställe att ha sina väskor och böcker på, finner man även skolskåp i följande sammanhang:

  1. Badhus

Badhuset är ett typiskt ställe där skolskåpen kommer väl till pass. Här behövs det nämligen en plats för alla badhusets besökare att förvara sina ägodelar på under tiden som de plaskar runt i bassängen. Det finns väl knappt något badhus som är offentligt och som inte har ett skolskåp där gästerna kan hänga av sig och säkert placera sina tillhörigheter.

  1. Gym

Gymmet är också en plats där man nästan alltid hittar någon form av skolskåp. Inte minst är det nödvändigt eftersom man oftast är tvungen att byta om innan gymmet, och på så sätt måste ha en plats att förvara sina ytterkläder på.

  1. Sportaulor och föreningslokaler

Av samma anledningar som ovan hittar du oftast i dessa någon form av skolskåp som de tränande kan förvara sina tillhörigheter i.

  1. Dagis

Det är inte heller ovanligt att man ser skolskåp i olika dagismiljöer, där man på ett effektivt sätt kan förvara varje barns tillhörigheter, inte minst olika kläder och leksaker. Sedan används de också på de tätt sammankopplade förskolorna och fritidsverksamheterna när barnen kommer upp i de högre åldrarna.

Men användningen av skolskåp behöver inte endast ske inom publika sportsammanhang. En stor familj kan ha ett skolskåp hemma som man kan använda för förvaring. Varför inte ha ett skolskåp i hallen där varje barn har sina personliga saker?


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

10 Anledningar att byta till LED-Lampor
ScandiCave - Vinkylar och vinskåp
Minihus är en form av prepping
Flyttstädning
Kontorsstol i hemmet