Du är inte inloggad.

Artikel

Robotgräsklippare säljs i tusental

Robotgräsklippare

Att skaffa sig en robotgräsklippare är för många Svenskar en "våt dröm". Efter alla slitsamma slitsamma pass med den traditionella gräsklipparen har nu tekniken gjort det möjligt att för en rimlig summa pengar få sin gräsmatta trimmad automatiskt och kontinuerligt. Vad ska man då tänka på när man köper en robotgräsklippare? Det viktigaste är att köpa en gräsklippare som är anpassad för den markyta du behöver få klippt. Så länge din gård är ovanligt stor bör de flesta robotklippare passa. Normalt klarar en klippare minst 700 kvadratmeter. För större gräsytor kan en mer exklusiv modell vara aktuellt. Vissa modeller kan klippa flera tusen kvadratmeter.

Hur drivs robotgräsklipparen?

Robotgräsklipparen drivs med hjälp av el. Det bästa är att man inte ens behöver tänka på detta, eftersom roboten själv åker till laddningsstationen när den får behov av detta. Normalt klipper en robotgräsklippare lite åt gången, vilket innebär att den efter varje pass själv sätter sig på laddning. Detta innebära att det sällan eller aldrig blir några problem med att klipparen får slut på ”bränsle”. Att ha en eldriven gräsklippare är alltså både bra för miljön och för gräsmattan. Dessutom kostar ju elen betydligt mindre än vad bensinen gör till en traditionell gräsklippare.

Gräsmattan bildar mindre mossa

Många har problem med mossa i sina gräsmattor. Anledningen till detta är ofta att gräset klipps för mycket eller för lite. En gräsmatta som klipps för lågt riskerar att utsättas för angrepp av mossa eftersom gräset har en skyddande effekt. Samma princip gäller när gräset klipps för sällan, eftersom flera olika typer av ogräs och mossa då får tid att sätta sig.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Renovera skorsten Stockholm
Flyttstädning Göteborg
Handla trädgårdsmöbler online
Badrumsrenovering Södertälje
Billig skruv - inte alltid det bästa