Du är inte inloggad.

Artikel

Så testar du en bluetooth-högtalare

Om du nyligen köpt en bluetooth-högtalare och vill testa om den håller vad den lovar så kan du med fördel utföra ett kvalitetstest på den.

Det första du bör testa är ljudkvaliteten. För att testa ljudkvaliteten i bluetooth-högtalaren kan du börja med att spela upp en ljudslinga och dra volymreglaget från lägsta till högsta inställningen. Lyssna efter störningar och eventuella ojämnheter i ljudvolymen medan du drar i reglaget. Om du inte hör något speciellt kan du kontrollera bluetooth-högtalarens maxvolym. En hög maxvolym är ofta att föredra om man vill spela musik utomhus t.ex. Var dock försiktig med att spela musik med kraftig basgång på alltför hög volym då det kan skada bluetooth-högtalaren då risken finns att membranen i högtalaren vibrerar sönder.

Nästa steg är att undersöka högtalarens räckvidd. För att göra det är det första du bör göra att placera bluetooth-högtalaren i ett stort rum där du har möjlighet att röra dig fritt. Spela upp en ljudslinga, rör dig med din uppspelningsenhet sakta bort från bluetooth-högtalaren och lyssna efter eventuella störningar eller förändringar i signalstyrkan. De allra flesta högtalare bör fungera bra på ett öppet avstånd av minst tjugo meter. Om din högtalare presterar sämre än så är den troligen av låg kvalitet. En annan aspekt av signalstyrkan är hur väl bluetooth-högtalarens signal penetrerar väggar och andra hinder som kan störa signalens färd genom luften. För att undersöka detta kan du placera bluetooth-högtalaren i ena änden av din bostad och röra dig med din uppspelningsenhet från rum till rum. Generellt sett är det inte många bluetooth-högtalare som lyckas penetrera mer än en vägg men de allra dyraste varianterna är betydligt bättre på att ta sig igenom fysiska hinder.

För att ytterligare testa signalstyrkan på din bluetooth-högtalare kan du prova att använda den i ett område med många andra trådlösa enheter och människor som rör sig. Det är den absolut tuffaste miljön för även de dyraste bluetooth-högtalarna.

När du genomfört dessa tester kan du med fördel dokumentera resultatet och jämföra med andra enheter. Om du vill läsa mer om bluetooth-högtalare och deras tester kan du göra det här: test av bluetooth högtalare.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Badrumsrenovering Vallentuna
Badrumsrenovering Stockholm
Roligare att baka med rätt baktillbehör
Hyr rätt lyftutrustning till ditt projekt
Badrumsrenovering Gustavsberg