Du är inte inloggad.

Artikel

Stora centrallager i Stockholm

Det spelar ingen roll vilken typ av lager du är ute efter i huvudstadsregionen – här kan du hitta alla typer och storlekar. Även lager av den större typen finns det gott om. Om du för ditt företags räkning är i behov av stora tomma ytor att lagra varor eller annat på finns det flera alternativ att välja mellan i Stockholm. Förutom att varorna lagras i dessa stora centrallager ingår dessutom även logistikdelen i hyran. Företaget som äger lagret ser alltså till att varor kommer ut som de ska, och du behöver således inte själv ordna med transportbilar. Detta upplägg är det vanligaste när det gäller större lager, är det mindre lokaler du är ute efter får du oftast själv sköta logistikbiten.

Hyra eller bygga eget

Om det lönar sig mest att hyra en del av ett befintligt sådant eller ha ett helt eget centrallager till företagets förfogande är något som får räknas ut och övervägas. Är utrymmesbehovet väldigt stort kanske det lönar sig att investera i ett nybygge. Kanske har ni idag varor i flera olika mindre lager och önskar samla dessa i ett och samma? Genom att ha alla varorna på samma ställe blir det lättare att sköta logistiken, men då får denna biten också skötas av er. Å andra sidan får ni kanske bättre koll på leveranser och vad som kommer in och går ut om ni själva sköter varuleveranser. Visst är det en enorm kostnad att bygga ett nytt centrallager i Stockholm, men detta kan löna sig inom en inte alltför lång tid. Det gäller helt enkelt att hålla huvudet kallt och invänta de positiva siffrorna.

Behovet stort i Stockholm

Då Stockholm är Sveriges största stad är naturligtvis behovet och efterfrågan av varor som störst där. För att snabbt kunna få ut varor till affärerna och sedan vidare till kunderna gäller det att inte ha lagret alltför långt borta. Att kunna få snabb service är något som många nästan tar för givet idag. Se också till att ha ett bra avtal med en eller flera speditörer som är de som ska få ut varorna åt företaget. Det är alltid en fördel att använda sig av ett centrallager som ligger nära en motorväg så att lastbilarna enkelt kan ta sig ut på de snabbare vägarna. Genom att samla alla varor på ett stort lager är det också lättare att hålla nere priserna. 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Free spins
Att skapa ett järnvägsprojekt är enklare än någonsin
Farliga med nödvändiga höghöjdsarbeten
Vad är vinterdäck för något?
Allt om Shia LaBeouf