Du är inte inloggad.

Artikel

Semestra i Grekland

Ön Ios i Grekland har länge varit en favorit bland festglada människor från hela världen. Det går inte mycket charter hit utan de som besöker ön tar sig för det mesta dit på egen hand. Det gör att medelådern är något högre än på många andra festöar i Grekland. Du slipper alltså massvis av fulla tonåringar som inte kan ta hand om sig själv utan behöver en researrangör för att ta dem till Grekland. Självklart finns det även tonåringar på Ios men de flesta besökare är mellan 20 och 25 år och mer mogna än på andra öar i Grekland.

Ska man åka till utomlands så kan det vara bra att läsa på föst om resmålet. Du hittar mer info om Ios i Grekland här där de berättar allt du behöver veta om denna festö i Medelhavet.

Vad kan man då göra på Ios? Festa är det självklart första svaret och det är av den orsaken som majoriteten av besökarna kommer hit. Men Ios har mer än så att erbjuda. Ön har några av de vackraste stränderna i Grekland. På promenadavstånd från byn hittar till exempel den mycket populära stranden Mylopotas. Det är en lång bred strand med bländande vit sand. Här samlas de flesta turister under eftermiddagarna och har man inte fått nog av festandet under natten så kan man delta i strandfesten här. Vill du ha lite mer lugn och ro på stranden så kan du besöka Manganari som ligger på södra änden av Ios. Det går dagliga bussar dit alternativt så hyr du en moped eeller bil och tar dig till stranden på egen hand. I så fall kan du besöka någon av alla de små stränder som finns gömda runt om på ön. Du har goda chanser att hitta en strand helt för dig själv. Ios har många stränder att välja mellan men besöker många turister bara Mylopotas och möjligen stranden vid hamnen. För ytterligare info så kan du läsa mer om Ios här.

Avslutningsvis vill jag önska dig en trevlig sommar oavsett var du väljer att tillbringa den.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Hitta billiga hotell på bästa och enklaste sättet
VÄDER på HUNDFJÄLLET
Det ultimata rese tältet för camping Isabella Ambassadör Dawn
Härliga spa-upplevelser i lyxiga Thailand
Förbered dig inför vädret i vinter