Du är inte inloggad.

Artikel

Takläggning Stockholm

Att lägga nytt tak kan kräva en del kunskap och erfarenhet och det finns en rad olika saker som man ska tänka på för att det ska gå rätt till. Det spelar ingen roll vilken typ av tak du ska lägga, det viktigaste är att underlagstäckningen är ordentligt gjord och inte har några öppna skarvar eller spikhål. Anledningen är för att det kan skapa kondens även om taket i sig är gjort efter konstens alla regler. Om underlaget inte är helt tätt finns risken att fukt tränger sig in och förstör. Därför är det alltid viktigt att byta ut takpapp innan de nya takpannorna läggs. Taksäkerhet är alltid viktigt vid takarbeten.

Det finns olika principer som man utgår ifrån när man gör en takläggning stockholm av takpannor och det är nästan desamma oavsett om det är tegel eller betong som ska läggas. Materialen kan skilja sig lite i fråga om utseende, struktur och färg men skillnaderna är knappt märkbara. När du väljer material handlar det alltså till största del om vad du själv föredrar.

Betongpannornas fördel är att de inte har några felmarginal på måtten som är angivna. Det här underlättar alltid arbetet med strö- och bärläkt, men även när det kommer till själva takläggningen. En annan fördel är att arbetet går aningen fortare med betong. Betongpannorna är nästan alltid tvåkupiga och aningen större än tegelpannor gjorda i samma utförande. Det är viktigt att få fram rätt byggbredd när du ska lägga tegelpannor. Och för att lyckas med det lägger du ut sex tegelpannor i bredd och kontrollerar att överlappningen är korrekt. Mät sedan den täckande bredden på fem av de sex utlagda pannorna så får du fram rätt byggbredd.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Hur kan jag sänka mina uppvärmningskostnader?
Naturens vänner
En stallykta ger huset den rätta känslan
Älskade friggebod
Går du i flytt-tankar?