Du är inte inloggad.

Artikel

Tips när du ska köpa madrass

Att välja en madrass till din säng kan vara väldigt svårt. Alla människor har olika kroppar, referenser, sjukdomsbesvär och vikt. Det är därför det finns så många olika madrasser på marknaden och det kan vara en djungel att hitta en madrass som passar just dig.

Det finns billiga bäddmadrasser som du kan få för en femhundring och så finns det madrasser som kostar flera månadslöner. Sängen är en av de mest använda produkter som du har i ditt hem så se ditt inköp inte som en kostnad utan en investering för dig och din sömn.

Det finns många typer av bäddmadrasser. T ex finns det de som är tryckavlastande och minnesfunktion. Tempur är en sådan variant. Den använder din temperatur och vikt för att både ge dig avlastning och stöd.  Denna madrass används ofta av reumatiker och personer med smärta.

En typ som har kommit i ropet sista tiden är Velloflex magnetmadrasser som innebär att du sover på ett stort antal magneter som bidrar till ökad blodgenomströmning och då kan du få minskad smärta och minskad stelhet vilket gör att du sover bättre.

Kan man öka blodgenomströmningen när man sover behöver man inte vända lika ofta på sig vilket gör att både du och din partner sover bättre.

Fem köpråd

  • Köp en kvalitetsmadrass, som håller längre och som är bäst för dig och din sovställning, titta inte på priset.
  • Provligg gärna en madrass innan du köper en. Ligg minst 10 minuter.
  • Läs på innan du handlar, både på internet och besök olika butiker för att få råd.
  • Titta på helheten, hur kan du förbättra sovrummet, sängen, kuddar, täcke, allt för att du ska sova bättre.
  • Undersök ditt behov. Fundera på din sovställning, fasthet på din nuvarande madrass, din vikt, hur många ska sova i sängen, hur använder du sängen och har du några hälsoproblem.

Det finns mycket att fundera på och vill du veta mer så kolla in denna sida om madrasser för att veta mer.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Ansiktsbehandling
Ögonlaser återhämtning försiktighetsåtgärder
Funktionell Träning
Cellulitbehandling hemma
Kurkumins effekt på hälsan