Du är inte inloggad.

Artikel

5 topp anledningar till att köpa sig en begagnad bil

Det finns många fördelar med att köpa sig en begagnad bil. Här kommer en topp 5 lista med dom 5 bästa anledningarna till att köpa sig en begagnad bil.

1.     Du kan göra en jätte bra affär och gå plus på den affären om man jämför vad det skulle kosta att köpa sig en ny bil hos en bilhandlare. Man kan spara flera tusen lappar på att köpa begagnad bil privat.

 

2.      När man köper sig en begagnad bil så har man många fördelar med det som tillexempel att bilen redan är inkörd och har passerat alla stora reparationer som kan bli väldigt dyra och icke lönsamma. Dessutom om det skulle var så att det är något som är defekt på bilen du har köpt så är reservdelarna i genomsnitt oftast billigast att införskaffa till bilen eftersom värdet har sjunkit på den begagnade bilen.

 

Men det kan även bli ännu billigare att införskaffa reservdelar för att alla bildemonteringar i landet monterar ner gamla reservdelar från skrotade bilar och gör i ordning dom så att dom är godkända att använda på en bil som är i trafik. Delarna säljs sedan och man kan spara många hundra lappar på det.

 

3.     Det som är bra med att man kan köpa begagnade bilar är att man kan köpa sig en så kallad ”veteran bil”.

Och med veteran bil menas att det att den byggdes för mer än 30 år sen på en fabrik. Och det betyder att den är för gammal för att behöva göra ett avgastest på besiktningen.

 

Man kollar ju vilka värden man har men står det fel så är det inget man måste åtgärda eftersom motorn är gammal och det kan vara svårt att få värdena bra igen.

När man köper sig en så kallad veteran bil så sliper man betala skatt för att den är skattebefriad.

 

4.     Bli en miljöhjälte igenom att köpa en begagnad bil i din egna ort.

Man kan spara mycket på moder jord igenom att köpa en begagnad bil privat istället för hos en bilhandlare som säljer nya bilar som påverkar miljön på ett negativt sätt.

 

Man kan jämföra det med återvinning av gamla grejor som fortfarande är intakta och är brukbara. Tillexempel om man köper tre liter mjölk och sen bara låter det stå tills det är så dåligt att man måste slänga det helt i onödan. När man istället kunde använt upp den mjölk man hade köpt upp.

 

Det är exakt samma sak med bilar man behöver inte skrota sin gamla bil som man har tröttnat på. Man kan istället sälja den så att den blir ”återanvänd” av någon annan och själv få ihop en liten slant så att man kan köpa sig en annan bil istället för en helt ny bil.

 

 Det som är just miljöfarligt med att köpa nya bilar hela tiden är att bilarna som man köper är för det första inte tillverkade i Sverige och importeras från andra länder och det blir mycket avgaser som kommer ut i naturen. För det andra så är fabrikerna inte så bra för naturen häller för att desto fler som köper nya bilar så behövs mer fabriker.

 

5.     Det som är så bra med begagnade bilar är att man kan införskaffa sig en bil som är i behov av en renoveringar antingen någon del som är effekt eller karossen som behöver modifieras.

På det sättet så kan man tjäna ihop ett överskott på den bil man köpt och gjort i ordning när man säljer den och så hjälper man allmänheten att införskaffa miljövänligare bilar.      


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Bilrekond & tips
Stora centrallager i Stockholm
Världens barn försvarslösa
Snabbkopplingar fyller en viktig funktion på många områden
Jeans - ett plagg med gedigen historia