Du är inte inloggad.

Artikel

Träningsprogram - Vikten av ett bra träningsprogram

Fördelen med att använda unikt anpassade träningsprogram är många. Det är otroligt vikigt att träningsprogrammet är anpassat efter just de mål som du har satt upp för dig själv. Skulle ditt träningsprogram exempelvis bestå av många högintensiva övningar med lägre vikter och högre reps-tal så skulle det göra att du inte skulle kunna bygga lika mycket muskler som du skulle göra om du hade valt ett träningsprogram som istället fokusera på färre repetitioner och tyngre vikter.
 
Det optimala för att bygga muskler är att träna kring 8 repetitioner med cirka 70% av den vikten som du klarar att utföra maximalt 1 repetition med. Detta säkerställer att du får ut så mycket som möjligt av din träning.
 
Man brukar kunna sätta en indikation på följade stege:
1-6 reps: Ren styrka
6-9 reps: Muskelmassa (Hypertrofi)
10+ reps: Uthållighet
Som du ser så är det väldigt viktigt att välja rätt reps-tal. Utöver detta så är det även viktigt att välja rätt övningar, rätt vila mellan set och övningar och mycket annat. 
 
Känner du att du är osäker på allt detta? Då kan du besöka sidan som du finner några länkar till i texten. Dem kan hjälpa dig att uppnå dina uppsatta träningsmål, planera upp träningen på rätt sätt, se till att reps-talen för just dig är korrekta, att vikterna är korrekta och mycket annat.
 
Besök dom idag så kan ni påbörja planeringsarbetet. Du kommer få tillgång till många viktiga verktyg som i slutändan kommer vara värda guld för dig och din utveckling. 
Detta får du som klient:
  • Unikt anpassade träningsupplägg
  • Skräddarsydda kostupplägg
  • Tillgång till din egna personliga tränare
  • Tillgång till övningsbank
  • Unikt och personlig rådgivning och peppning.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Hockeyhjälmar
Investera i begagnade cyklar och spara pengar
Vad finns det för olika typer av golfbagar?
Golfhandskar - En viktig del av golfutrustningen
Hockeyklubbor