Du är inte inloggad.

Artikel

Vad är Grönt te?

Grönt te, även kallat green tea, har sitt ursprung i Kina och Indien. Tillskott med green te har använts för sina hälsofördelar under århundraden men har först nyligen ökat i popularitet i Sverige och resten av Skandinavien.

 

Te anses vara en av de mest konsumerade dryckerna i världen precis efter vattnet. Undersökningar visar att svart te dricks av 78 % av världens befolkning men endast cirka 20 % dricker eller tar tillskott med grönt te.

 

Alla typer av te är bryggt på torkade blad från busken Camellia sinensis. Nivån på oxidation i tebladen bestämmer typen av te.

 

Grönt te är gjort av blad som inte har oxiderats och innehåller därför en av de högsta nivåerna av antioxidanter och nyttiga polyfenoler och räknas därmed som ett Superfood tillskott. Grönt te har en besk smak och det är därför mycket populärt att ta green tea i kapselform.

 

Grönt te har använts i traditionell kinesisk och indisk medicin för att minska blödning och läka sår, förbättra matsmältningen, motverka sjukdomar och reglera kroppstemperaturen.  Studier har visat grönt te potentiellt kan ha positiva effekter på allt från viktminskning till leversjukdomar och typ 2 diabetes.

 

Green tea finns på flaska och sötad med socker, i tepåsar, som löste och som pulver. Det finns även Japanskt Matcha Green Tea kosttillskott för viktminskning som ger dig 500mg grönt te dagligen.

 

Det finns lite att inga kända biverkningar med grönt te för vuxna. Detta beror på att green tea är en 100 % naturlig produkt som inte innehåller några tillsatser. Människor som lider av svår koffeinkänslighet ska undvika grönt te då det innehåller en liten mängd koffein som kan öka dina energinivåer. 

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Skötsel och tips mot fett hår
Magic Wand - mer än bara massage
Vinterförbered din hud
Hur ökar du lusten att träna ensam hemma?
Colodetox och vad det kan göra för din kropp