Du är inte inloggad.

Artikel

Vad kostar det att anlita en webbyrå?

Har du ett företag och funderar på att skaffa en funktionell och snygg webbplats som du kan använda dig av för att nå ut med information till dina kunder alternativt sälja dina produkter online?

De som vill ha en professionell sida vänder sig till en webbyrå som hjälper till med allt från funktion till design. Men vad kostar det att anlita en webbyrå?

Att bara gå till en webbyrå och be om ett pris är lika ogenomtänkt som att gå till en snickare och säga att man vill ha ett hus och be att få en offert på detta. Allt handlar om hur stor sidan ska vara, dess komplexitet och funktion. Precis som med huset och snickaren är första steget att skriva eller rita ner sina egna tankar och idéer om hur hemsidan ska se ut och vilka funktioner den ska ha.

Men det stannar inte där. När du som kund har skrivit ner de kriterier som webbplatsen ska ha bör du förvänta dig en stund då du kan diskutera dina idéer med någon från webbyrån.  De är mest insatta i detta ämne och kan komma med förslag på bättre lösningar och tekniska funktioner som  du inte tänkt på i första skedet.

Utifrån diskussionen kan sedan webbyrån komma med en offert.

Att jämföra webbyråer

Vid renovering av badrum tar de flesta in offerter från flera olika hantverkare. Även dessa för en diskussion med kunden om vad som blir snyggast och mest funktionellt innan de ger sin offert. Men de som träffat flera hantverkare märker snart att de har olika idéer om hur det ska byggas vilket gör att de även ger olika offerter.  Detta är även något man får räkna med när man vill anlita en webbyrå.  Även detta är ett slags hantverk vilket gör att de olika webbyråerna kommer ha olika idéer om hur webbplatsen ska byggas upp. Det betyder inte att det bara finns en webbyrå som gör rätt utan det handlar främst om att man kan göra en sak på så många olika sätt.

Fördelen att jämföra 2-3 olika webbyråer är därmed inte bara att man kan få olika prisnivåer utan även få input av idéer och tankar om hur själva sidan ska bli när den bli klar.

Det man ska komma ihåg är att utvecklingen av en webbsida är en process där samspelet mellan kunden och webbyrån är mycket viktig. Det är en sida som växer fram i samspel mellan kund och leverantör och alltså inte en statisk produkt som bara levereras när den är klar.

Av den anledningen ska inte bara priset avgöra vilket webbyrå som väljs utan även vilken känsla som förmedlas av bolaget.  Sök efter en byrå som inte bara levererar ett bra pris och en bra tekniks lösning utan även ett bra bemötande som känns lovande inför det kommande samarbetet.






Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Marknadsundersökning och opinionsundersökning
Proffsigt foto för ID- kort
Bygg Din Egna Drömdator: En Guide till Skräddarsydd Prestanda
Tjäna snabba pengar på Internet är ingen konst
En utmaning för företag i informationsåldern: hantera sin masterdata