Du är inte inloggad.

Artikel

Vetenskapen bakom stegpinnedesign

Pinnar är stegen på en stege. En horisontell liten rem placerad mellan de två långa vertikala radarna. Råmaterialet som används i tillverkningen av stegdesignen är återigen ett mycket omdiskuterat och omforskat område. Vi kommer nu begränsa oss till endast pinndesignen.

Så som vi diskuterade tidigare är pinnarna stegen på en stege. Antalet pinnar på en stege varierar från stege till stege. Beroende på syftet och höjden som ska nås kan antalet pinnar på en fasadstege multipliceras.

Avståndet mellan två pinnar hålls normalt detsamma för att det ska vara bekvämt att klättra. Antalet pinner varierar beroende på konstruktionen och funktionaliteten i stegen. Pinnarna görs av olika material. Vad gäller pinndesignen så kan de vara fyrkantiga eller cylindriska i formen. OSHA-standarder har lagt specifikationer i designen av pinnar.

Serien pinnar på fasadstegen består av samma material, med ett vettigt utrymme på 25-30 centimeter. Vanligtvis justeras avståndet mellan den första och sista pinnen efter olika pinnavstånd.

På en fasadstege varieras pinnarna återigen efter deras syfte. Pinnarna är designade så att de ger användaren ett säkert och stadigt grepp med fötterna. Ytan på pinnarna är gjord grov så att användaren kan få ett ordentligt grepp. Spikliknande perforering görs på dessa pinnar för att skapa halkmotstånd. Spikdesignade pinnar är bäst när stegen är designad för att nå högre höjder. Fasadstegar med cylindriskt formade pinnar har så att rundheten på pinnarna täcks med greppskydd så att användaren kan få ordentligt grepp.

De platt designade pinnarna ger en bättre stadighet för användaren.

När man förstår pinndesignen är det också viktigt att poängtera att alla pinnar har en minimidiameter.

Avståndet mellan pinnarna är inte vanligtvis större än 30 cm. Pinnarna borde vara fria från utstående delar, skarpa kanter, och grövre delar. Fasadstegarna har en pinnlängd på 40 cm. Pinnar på fasadstegar sammansvetsas ordentligt enligt bestämda svetsregleringar.

Pinnarna borde vara kapabla att tåla en vikt på 125 kg enligt svenska Arbetsmiljöverket.

Pinnar håller dig till toppen men säg efter mig, "VAR ALLTID ALERT PÅ PINNEN"


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Bärgningsbil
Spotify har nu 100 miljoner användare
Profilprodukters värde
Fotoalbum
Digitala butiksskyltar – bekvämare marknadsföring på dina villkor