Du är inte inloggad.

Artikel

Är tandblekning farligt?

När det kommer alarmerande rapporter på nyheterna om blekning av tänder som något farligt så kan man ju bli orolig om man själv brukar bleka hemma. Det ska man också bli för visst kan det vara farligt att bleka tänderna hemma med tandblekning som innehåller ämnen som är skadliga.

För att veta vad man sysslar med så måste man vara noga med att undersöka den produkt man använder sig av, det är heller aldrig dumt att rådgöra med en tandhygienist eller en tandläkare som kan tala om ifall den teknik man använder är säker för hälsa och tändernas kvalitet.

Varför är det farligt?

Att lägga lite vit kräm på tänderna en stund kan verka harmlöst och visst, om man har en kräm som är godkänd och kontrollerad i Sverige så är det säkert att göra detta, men det finns tyvärr produkter som är farliga. Om man skaffar tandblekning från en utländsk källa så kan man riskera att få ett preparat som inte undersökts och kontrollerats i Sverige.

Bara för att man får vita tänder av blekningen så betyder det inte att man har en perfekt produkt. Det kan nämligen vara så att preparatet tär på emaljen och att det har giftiga ingredienser som inte är bra för kroppen. Har man använt sig av ett tvivelaktigt medel vid ett eller två tillfällen så finns det ingen större anledning att frukta skador men den som år ut och år in bleker tänderna hemma med ett farligt medel har anledning till oro.

Säkra blekningar

Det bästa är att antingen få en professionell tandblekning hos sin tandläkare eller att ta hand om detta hemma med en produkt som är säker. Det finns gott om skonsamma tandblekningsprodukter som man kan använda utan att vara rädd för gifter och att emaljen skulle slitas ut. Handla alltid från en svensk butik och det även om du handlar online, och ta reda på hur preparatet för blekningen har testat och om det godkänns. Tänk även på att du måste bleka på rätt sätt.

En blekningskräm kanske är säker att använda några gånger per år men om du sätter igång med hemmablekningar var och varannan vecka så kan detta bli för mycket för dina tänder och resultera i att de inte mår bra av behandlingen.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Ansiktsbehandling Helsingborg
Är det farligt med barnmat på burk?
Har du ett statisk arbete?
Strumpor och material
Hålfotsinlägg för värkande fötter och knän