Du är inte inloggad.

Artikel

Alfonso Bialetti grundaren till mokabryggaren.

En hyllningsartikel till den Italienska grundaren av mokabryggare. Alfonoso Bialetti har försett otaliga människor med sitt livsverk. En vision om att kunna brygga sitt eget kaffe med topp kvalitè, fast i hemmet. Precis som när man gick ner till resturangen för att beställa en kopp välsmakande espresso. Precis denna vision hade Alfonso Bialetti att du skulle kunna uppleva i hemmet precis när som helst. Önskar du själv att köpa en mokabryggare hittar du den här.

En Espresso till varje hem

För att sammanfatta det hela så kan man ju minst sagt påstå att han lyckades. Efter första världskriget drog försäljningen igång på allvar. Det var även i denna tidsepok som hans son Renato anslöt. En marknadsförare av rang visade det sig. Maskoten som pryder alla Bialetti produkter är en karaktiyr av Alfonso Bialetti. Det skall vara ett porträtt när han beställer en espresso. Alfonso Bialetti skapade den första modellen av mokabryggare. Moka Express som var den första mokabryggaren är idag kult i Italien. Designen står sig stark än idag. Fram till dagens datum har man producerat 330 miljoner mokabryggare. Det säger en del om historian Alfonso Bialetti.

En vision som skapades på tidigt 1900 tal är idag sanning. Många världen över kan idag gör en espresso av hög klass på ett väldigt enkelt sätt och framförallt i hemmet. Man måste inte gå till en resturang. Så Alfonso Bialetti lyckades med sitt livsprojekt. Mokabryggarens konung Alfonso Bialetti föddes 1888 och lämnade oss 1970. En ikon har gått ur tiden. Man kommer förhoppningsvis dricka en espresso med hjälp av mokabryggaren många år framåt. Det går att framställa riktigt gott kaffe genom denna tidslösa bryggare. Snabbt och enkelt.

Att varje dag kunna gå upp och mala italienska kaffebönor och låta mokabryggaren puttra är helt fantastiskt.

Söker du en guide som bara handlar om mokabryggare hittar du den här.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

En tid att bygga för framtiden
Renovera trappa Stockholm
Hur du rengör din bärbara dator
Eldstäder utan skorsten hos Eldstadsbutiken
Unikt i Betong