Du är inte inloggad.

Artikel

Allt fler väljer aluminiumfälgar till bilen

 

Aluminiumfälgar är otroligt populära i Sverige, och de bilägare som väljer att utrusta sina bilar med dem blir hela tiden allt fler. Men vad är det egenligen som är så speciellt med dessa fälgar, och vad skiljer dem från fälgar av andra material?
 
Den största anledningen till att så många väljer aluminiumfälgar beror helt enkelt på att de är snygga. Med andra ord är det alltså ett estetiskt val. Även om bilens säkerhet självklart alltid kommer i första hand så är bilen för många även en statussymbol och en kär ägodel som man vill smycka vilket man lätt kan göra med fälgar av aluminium. Kanske man inte har råd att köpa en dyr och exklusiv sportbil i dagens läge men det betyder inte att man inte kan ge den gamla Volvon ett litet ansiktslyft. Förutom att aluminiumfälgar är en riktig fröjd för ögat och blänker vackert, är de dessutom lätta att rengöra och hålla fina och glänsande. Aluminium är även ett mer hållbart och lättare material än plåt, vilket gör att fälgar av aluminium har en genomsnittligt längre livstid än vanliga stålfälgar. Man kan därför även se dessa fälgar som en investering för framtiden eftersom man slipper köpa nya fälgar lika ofta.
 
Även om aluminiumfälgar är aningen dyrare än vanliga traditionella fälgar av stål så är det i dagens läge varken särskilt svårt eller dyrt att köpa nya och snygga fälgar till sin bil. En stor del av fälghandeln sköts numera över internet och det finns flera olika webbutiker som säljer såväl aluminium- som stålfälgar online. Genom att jämföra priser och hålla utkik efter olika rabatter kan man komma över nya fälgar riktigt billigt. 

Läs mer på bloggen om bilar.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Så fungerar RUT-avdraget
Tandsten
Hitta rätt grill för dig
Badrumsrenovering Nacka
Fantastiska tips till dig som ska flytta!