Du är inte inloggad.

Artikel

Aloe Vera hjälper hundar och katter med artros

 

Artros (också kallad osteoartrit) är den vanligaste ledsjukdomen hos båda hundar och katter. Så många som 15 procent av Sveriges alla hundar anses lida av någon form av artros. Tittar man enbart på äldre hundar är siffran ännu högre, 20-25 procent. Statistiken om katter är ungefär densamma. 
 
Ofta uppfattas artros som en naturlig del av åldrandet, men kan förekomma även hos unga djur. Sjukdomen är till viss del ärftlig men även felaktig kost (med mineralbrist som påföljd), brist på motion och belastning kan vara bidragande orsaker. De vanligaste symtomen vid artros är hälta, stelhet och smärta i varierande grad.
 
Artros är en kronisk sjukdom och skadorna i leden kan sällan läka. Användning av Aloe Vera under behandlingen kan dock i många fall hjälpa till att få leden att fungera bättre igen och inte göra ont. Aloe Vera kan ge hundar och katter en chans till ett längre och mer kvalitativt liv.
 
Acemannan, en polysackarid som finns i Aloe Vera, stimulerar produktionen av kollagen vilket är viktigt för läkning och cellförnyelse. Mineralerna som ingår i Aloe Vera hjälper till att återställa vävnader och ben tillväxt. Kanelsyra och salicylsyra samt en rad naturliga steroider som har kortisonliknande egenskaper hämmar inflammationer och lindrar smärta.
 
För bästa resultat, kombinera Aloe Vera gel med Aloe Vera gelé och använd dagligen. Ge en full dos Aloe Vera gel en gång per dag eller uppdelat på två tillfälle tills symptomen avtar, sedan en halv dos som underhåll i minst en månad. Aplicera Aloe Vera gelé flera gånger om dagen, massera det väl in på smärtsamma områden.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Om Lunnarpshill - Tradition som lever kvar
Varför ekologiska barnkläder?
Naturen i närbild
Miljön – ett prioriterat mål för Göteborg
Världens populäraste hundras