Du är inte inloggad.

Artikel

Att köpa en vinkyl – GUIDE

Vill du köpa en vinkyl men vet inte riktigt vad du ska kika efter? Då har du kommit rätt. Här får du nämligen en komplett ”vinkylsguide” där du kan lära dig allt du behöver veta innan du köper din vinkyl.

Varför behöver man en vinkyl?
Ja, det är en fråga som många ställer. För kan man inte bara förvara vinerna i ett skåp? Eller i kylskåpet? Och svaret är att visst kan du det! Men du får inte samma kvalitet på vinet, speciellt om det ska ligga ett tag. En vinkyl är alltså inte endast för de som vill förvara viner i många år utan även för de som ”bara” vill höja kvaliteten på vinets smak.

En vinkyl är alltså inte endast för vinexperter och du kan få bra vinkylar till billiga priser. Du måste inte lägga tiotusentals kronor på en vinkyl för att kunna ta del av fördelarna. Exempelvis kan du här hitta flera vinkylar till bra priser.

 

Vad behöver man då veta innan man köper en vinkyl?

Det finns några saker som är bra att veta innan du ger dig på att köpa en vinkyl.

  1. Temperatur – En vinkyl bör hålla en jämn temperatur utan större svängningar. Vid lagring av vitvin bör det vara 8-12 grader och rödvin 16-20 grader. Det finns vinkylar där man kan ställa in olika temperaturer i olika zoner. Det gör att du kan lagra både vitvin och rödvin i samma kyl.
     
  2. Ljus – Ljus är inte bra för vin som ska lagras. Ljus kan nämligen påskynda mognadsprocessen på ett felaktigt sätt. Du bör därför alltid köpa en vinkyl med UVskydd i dörren eller en helt utan glasruta och insyn.
     
  3. Fuktighet – Fuktigheten har stor betydelse eftersom att för låg luftfuktighet kan torka ut korken och därmed kan korken börja släppa in luft. Luft är inte bra för mognadsprocessen och det vet vi alla som någon gång har låtit en halv flaska stå ett par dagar. Vin smakar bäst när flaskan precis öppnats. Luftfuktigheten i vinkylen bör vara över 50%.

 

En vinkyl till ett billigt pris och med bra kvalitet är inte alltid så lätt att hitta. Men hos tretti.se kan du se ett stort utbud och dessutom läsa kundrecensioner på vinkylarna.

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Smart förvaring och flexibla hyllsystem för både inomhus- och utomhusbruk
Kontorsstol i hemmet
Hur rent är ditt tvättrum?
Grillar, tillbehör och inspiration
Tips för flyttstädning Göteborg