Du är inte inloggad.

Artikel

Att tänka på vid köp av husbil

Är du en av dem tusentals svenskar som i år har hyrt en husbil för att åka runt i landet och fira semester? Det är då inte ovanligt att man inser det fantastiska värde i att kunna åka runt fritt och inte behöva bekymra sig om sovplatser, tält eller husvagn. Huset är som sagt var redan monterad på fordonet!


Många gånger är den första kontakten med en husbil att man hyr en för en sommar och därefter blir intresserad av att köpa en egen. Det finns dock saker och ting man bör tänka på innan man skaffar en husbil gällande köp och fordonsuppgifter. Dessa typer av uppgifter kan du söka i det svenska bilregistret online.


Innan man köper en husbil skall man betänka att själva inköpspriset endast är en del kostnaden för ägandet. Därtill kommer utgifter för bränsle, försäkringar, reparationer och service. Detta är utgifter som kan bli relativt höga och som man bör ta i beaktande. Det kan vara bra att tänka över om man vill köpa en ny husbil eller lägga pengarna på en begagnad. Dock kan en begagnad bli dyrare att hantera gällande service och reparationer. 


Skall man köpa en begagnad husbil gäller samma kontroll av fordonsuppgifter som du normalt gör när du skall köpa en bil. Du bör noggrant se över vem som står som ägare till fordonet och be om att få se ID vid ett köp. Du bör även kontrollera om husbilen innehar fordonsrelaterade skulder på sig innan ett köp.


De kan vara en god idé att ta husbilen till en besiktningsman eller verkstad för husbilar innan man genomför ett köp, för att låta en professionell besiktningsman se över husbilen. En husbil innehåller nämligen i dagens läge ofta avancerad teknik såväl gällande fordonsdelen som bodelen av husbilen.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Egen almanacka
Vill du ha digitala prenumerationer eller inte?
Konsten att spela casinospel gratis
Punkrock
Spådom