Du är inte inloggad.

Artikel

Biluthyrning utomlands – saker att tänka på

Att bila är ett mycket populärt sätt att ta sig runt på semestern. En av anledningarna till detta är såklart att man får mycket fler möjligheter att själv bestämma sin reserutt och sitt schema. Idag finns det många olika internationella firmor som erbjuder biluthyrning utomlands och ofta går det att boka bilen redan på förhand på nätet. Sedan är det bara att hämta upp bilen enligt överenskommelse, ibland till och med direkt på flygplatsen. Här är några saker som kan vara bra att tänka på då du funderar på biluthyrning utomlands i till exempel Italien:

  1. Försäkring

Man behöver ofta inte ta alla tilläggsförsäkringar som erbjuds, men det är bra att kolla vad som ingår i bilhyran och vilka tilläggsförsäkringar du måste ta för att få fullt skydd. Kolla också vad din egen hemförsäkring täcker.

  1. Bilmodell

Det kan vara lockande att välja den allra billigaste bilen, men ofta skiljer det inte så mycket i pris mellan den allra minsta bilen och en lite större modell. Då kan det vara värt att betala lite mer för att få åka bekvämt.

  1. Pris

Vill du hyra din bil så billigt som möjligt lönar det sig att boka den i god tid på förhand. I många fall kan du då dra nytta av olika erbjudanden och rabatter. Priserna kan även skilja sig avsevärt mellan olika biluthyrningsfirmor, så ta god tid på dig att jämföra dem.

  1. Villkor

Kom ihåg att även läsa det finstilta som står i villkoren för biluthyrningen, för att undvika tråkiga överraskningar och extra utgifter senare.

  1. Trafikregler

Trafikreglerna i andra länder kan skilja stort från de i Sverige, så ta därför reda på vad som gäller i det land som du har tänkt bila i. I italien använder de inte vänstertrafik men det gör dem i London, vilket kan vara rätt så knepigt då man måste sitta och köra på den andra sidan.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Är det dags för en mysig och härlig semesterresa med familjen? Boka rätt hotell!
Smarta tips för dig som letar hotell i London
Besök Bangkok under era Thailandsresor
Stockholm – en stad för alla kulturer
Underbara Tanzania